StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetON LINE ŠKOLA

 Iz CARNET-a su priopćili kako je sustav AAI@EduHr pod napadom hakera

Piše PSD.
16. ožujka 2020. - 10:32

Učenici diljem Hrvatske jutros su krenuli s nastavom na daljinu. Učenici razredne nastave od 8 sati nastavu prate putem HRT3 dok bi ju učenici viših razreda osnovne trebali pratiti putem Sportske televizije te također putem office365.skole.hr na koju se jutros većina učeika nije mogla ulogirati..
Carnet je izvjestio kako su u međuvremenu uklonjene sve poteškoće s aktiviranjem Office365 računa putem stranice office365.skole.hr i s kreiranjem timova u aplikaciji Microsoft Teams. Sustav sada radi stabilno izvjestili su te za sva pitanja upućuju na Službu za podršku korisnicima na adresu helpdesk@carnet.hr ili na broj telefona 01 666 1 555, poručili su iz CARNET-a.

Nastava preko HRT3 i SPTV se izvodi uspješno, no sustav AAI@EduHr je trenutačno pod kibernetičkim #DDOS napadom koji korisnicima uzrokuje poteškoće s pristupom određenim uslugama, izvijestio je Carnet.
Naši stručnjaci poduzimaju sve kako bi u najkraćem roku otklonili poteškoće. Napad je prijavljen nadležnom odjelu u Ministarstvu unutarnjih poslova te su im dostavljeni svi podaci kako bi se i oni aktivno uključili u istragu.
Ispričavamo se korisnicima te molimo za strpljenje do ponovne uspostave pristupa svim uslugama, priopćeno je iz CARNET-a
26. travanj 2024 09:39