StoryEditor
DubrovnikPOTVRDIO MINISTAR FUCHS:

ODLUČENO JE! Evo koji će učenici od ponedjeljka ići u školu, a koji će imati nastavu online

Piše dv
12. siječnja 2021. - 14:00
Zbog Covida peti razred OŠ Mokošica morao je dva tjedna u izolaciju

Ministar Radovan Fuchs dao je izjavu o detaljima vezanim uz organizaciju nastave u novom polugodištu nakon sastanka s premijerom Andrejom Plenkovićem i predstavnicima stožera Civilne zaštite. 

Kako donosi jutarnji.hr, potvrdio je kako će niži razredi osnovnih škola (od prvog do četvrtog) i maturanti ići od ponedjeljka u škole, a da će im se ostali pridružiti u klupama ovisno o epidemiološkoj situaciji.

- Završni razredi srednje škole će ići po pojačanim epidemiološkim mjerama, što znači da će se moći osigurati dovoljna distanca među učenicima, s obzirom na to da će razredi od prvog do trećeg biti online. Početkom ovog polugodišta nećemo narušiti optimistične trendove u incidenciji novozaraženih. Za sada su te brojke dobre i ako se tako nastavi, mislim da bismo morali brzo vidjeti sve učeničke u školama. No zbog pažljivog pristupa idemo s ovakvom koncepcijom. Puno je bilo pitanja o sigurnom pristupu školama u Zagrebu. U intenzivnim smo razgovorima s Poglavarstvom, radovi na prijetećim dijelovima fasada su se intenzivirali i uvjeravaju nas da će opasni dijelovi u centru biti sanirani. Gdje ne bude moguće, riješit će se s posebnim skelama ispod kojih se može sigurno prolaziti. 

Ministar je, kako prenosi jutarnji.hr naglasio kako "nema razloga da u ostalim školama koje nisu zahvaćene katastrofom, škola ne krene kao što bi trebala na cijelom području Hrvatske":

- Imamo puno podataka i ne bi bilo dobro da se nastavi s nekim komuniciranjem prema van da su djeca superširitelji i oni koji mogu ugroziti, ne treba im gurati na ta mala pleća osjećaj krivice, to se previše provlači kroz javnu scenu, to ne bi čisto psihološki trebalo tako komunicirati..

- Poslali smo u sve domove da ćemo za učenike i studente preuzeti financiranje smještaja, poslali smo i pismo sveučilištima da razmisle o tome da studente s tog područja oslobode participacije ukoliko nisu ispunili sve ECTS bodove.

- Po službenom planu cijepljenja nastavnici su u drugoj skupini - napomenuo je Fuchs.

loading...

Izdvojeno

14. siječanj 2021 14:26