StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNEKIMA DOBRO, NEKIMA LOŠE

Gledatelji kritizirali voditeljski debi Vicka Dragojevića u ‘Dobro jutro, Hrvatska‘: ‘Trebao bi proraditi na dijalektu i naučiti pravilno pričati‘

Piše Slobodna Dalmacija
1. listopada 2021. - 07:36

Dubrovčanin Vicko Dragojević jutros je imao voditeljski debi u emisiji 'Dobro jutro, Hrvatska' koju je vodio sa Zlatom Muck, Slobodna Dalmacija.

Dan prije vatrenog krštenja stalni član HRT-ova dopisništva iz Dubrovnika predstavio se gledateljima u srijedu ujutro. Radit će po sistemu jedne šihte mjesečno što znači da će tjedan dana biti u zagrebačkom studiju na Prisavlju, a preostala tri tjedna javljat će se iz rodnog grada.

Sudeći po komentarima na Facebook stranici 'Dobro jutro, Hrvatska' Vicku neki od gledatelja zamjeraju izrazito naglašen dubrovački naglasak. Evo što su pisali.

Podrška novom voditelju, ali ne i lokalnom dijalektu, ali to će možda s vremenom ispraviti.

U redu je imati svoj naglasak, ali ipak treba govoriti standardnim jezikom, a ne dijalektom. ovo nije regionalna televizija. Reportera iz Splita neću više ni komentirati, odustala sam.

Pa za promjenu mogao bi naučiti pričati pravilno.

Podrška novom voditelju, ali trebao bi poraditi na dijalektu govora, nismo na lokalnoj tv.

Ipak ima i onih gledatelja koji su stali u Vickovu obranu pa su tako ostavili ove komentare.

Vicko je bio super. A što se dijalekta tiče već sam ostavila komentar da su dijalekti naše narodno blago. Svi smo mi Hrvatska.

Pa ne govori turski, meni ne smeta, ljepota je u različitosti.

Hrvatska je od istoka, sjevera, zapada i juga bez obzira na dijalekt.

Urednica emisije Ana Milić za Jutarnji list ranije je kazala kako su fonetičari HRT-a istaknuli da je Dragojević dobar odabir.

Podsjetimo, pomlađivanje muške voditeljske postave ‘Dobro jutro, Hrvatska‘ uslijedilo je nakon što je prošle godine pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić uputila kritike HRT-u za diskriminaciju jer su iz 'Dobrog jutra' makli Karmelu Vukov Colić i Ljiljanu Vinković, donosi Slobodna Dalmacija.

04. svibanj 2024 01:09