StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNAKON NAJAVE PUTOVANJA RAVNATELJA U SAD

DIVJAK ‘PODIVLJALA‘ Ministrica ljuta na ravnatelje koji idu u New York, traži hitan odgovor

Piše PSD.
12. veljače 2020. - 11:47
Zagreb, 290120. SRCE, Ulica Josipa Marohnica 5. Ministrica znanosti i obrazovanja Blazenka Divjak sudjelovat je na konferenciji za medije na kojoj jei predstavljen softver za provjeru autenticnosti radova u sustavu visokog obrazovanja. Predstavila ga je Sandra Kucina Softic, pomocnica ravnatelja Srca. Na fotografiji: Blazenka Divjak.CROPIX
Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak jako se razljutila kad je pročitala na Index Istragama da ravnatelji škola putuju na "stručno usavršavanje" u New York gdje će od 7 dana provesti pet sati u jednoj školi, dok će ostalo vrijeme provesti u razgledavanju New Yorka, shopping izletu do susjednog New Jerseyja, krstarenju, večerama i druženju s hrvatskim franjevcima, piše Index.hr.

Od škola čiji ravnatelji odlaze u SAD zatražila je hitno očitovanje. Od njih traži da joj dostave kompletan plan puta i zašto idu na njega. Za Index je navela da se iz informacija objavljenih na Index Istragama teško može iščitati da se ovdje radi o stručnom usavršavanju.

"Ministrica je neugodno iznenađena informacijama koje je Index otkrio i zatražit će još danas hitna očitovanja od ravnatelja svake škole. Nema dileme da je imperativ u čitavoj priči odgovornost prema novcima poreznih obveznika jer sustav obrazovanja mora biti primjer odgovornog i transparentnog ponašanja. Ministarstvo potiče mobilnost odgojno-obrazovnih radnika s ciljem podizanja kvalitete obrazovanja i stručnog usavršavanja, ali to mora biti cilj putovanja što se teško može pročitati iz informacija koje ste otkrili i zato ćemo zatražiti cjelovitu informaciju od svakog ravnatelja", stoji u odgovoru Ministarstva za Index.

Index Istrage su otkrile da je Udruga hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja organizirala "studijsko" putovanje za ravnatelje u New York. Index Istrage posjeduju dokument kojim se ravnatelji pozivaju na sedmodnevno putovanje na koje kreću ovog tjedna, 13. veljače, i vraćaju se 19. veljače, te dokument u kojem stoji završni plan putovanja iz kojeg je vidljivo da će u sedam dana posjetiti samo jednu školu, dok su ostali dani rezervirani za razgledavanje New Yorka, shopping izlet do susjednog New Jerseyja, krstarenje, večere, druženje s hrvatskim franjevcima, prenosi Index.hr

Vezane vijesti

NEW YORKA VIDJET NEĆE Udruga hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja otkazala putovanje
Ravnatelji škola putuju u New York, među njima i ravnateljica iz Dubrovnika
05. svibanj 2024 21:51