StoryEditorOCM
DubrovnikUMJESTO U AMERIKU RAVNATELJI ĆE IPAK NA POSAO

NEW YORKA VIDJET NEĆE Udruga hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja otkazala putovanje

Piše Merien Ilić /SD
12. veljače 2020. - 11:10
Nakon medijskih napisa o sedmodnevnom studijskom putovanju 25 ravnatelja hrvatskih srednjih škola u New York gdje bi trebali posjetiti tek jednu školu, a ostali dio plana putovanja otpada na turistička razgledavanja, Udruga hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja kao organizator putovanja, jutros je donijela odluku o - otkazivanju putovanja, piše Slobodna Dalmacija.

- Otkazujemo putovanje jer ne želimo da se naši članovi, ravnatelji srednjih škola, na bilo koji način stigmatiziraju i izlažu ikakvim neugodnostima. Većina njih trebala je platiti ili je već platila putovanje iz vlastitog džepa, pa ne vidimo ništa sporno u cijeloj priči koju su mediji plasirati. Moram naglasiti kako je plan putovanja objavljen u medijima posve netočan. To uopće nije naš program, ali svakako, odlučili smo otkazati putovanje - kazala nam je Suzana Hitrec, predsjednica udruge čije je sjedište u Zagrebu.

Putovanje se trebalo održati od 13. veljače do 19. veljače, a prema planu putovanja koji je objavio Index, kroz sedam dana ravnatelji su trebali posjetiti samo jednu školu, dok su ostali dani bili rezervirani za razgledavanje New Yorka, shopping izlet do susjednog New Jerseyja, krstarenje, večere, druženje s hrvatskim franjevcima...

Praktički, tijekom sedmodnevnog "stručnog usavršavanja" ravnatelji su u posjetu američkoj srednjoj školi trebali provesti tek pet sati školi provesti i to je sve od usavršavanja. Cijena njihovog putovanja je oko 13 tisuća kuna po glavi, čak i više ako žele boraviti u jednokrevetnim sobama. U cijenu su uključene aviokarte i 5 noćenja s doručkom u hotelu, prenosi Slobodna Dalmacija.

U izjavama medijima većina ravnatelja odgovorila je kako putovanje plaćaju ili iz svog džepa, nekima putovanje sufinancira škola, nekima županija kao osnivač.

Na novinarski upit znaju li tko financira takva putovanja ravnateljima, iz resornog ministarstva kazali su kako financiraju plaće za nastavno i nenastavno osoblje u školama te opremu, no nije im poznato tko plaća izlet u New York.

Vezane vijesti:

Ravnatelji škola putuju u New York, među njima i ravnateljica iz Dubrovnika
28. rujan 2024 16:57