StoryEditorOCM
Crna kronikaSIGURNOST U PROMETU

Policija jučer kontrolirala motoriste, evo koliko su prekršaja evidentirali i koji su najčešći

Piše dv
11. kolovoza 2023. - 12:32

Obzirom da su upravo vozači mopeda i motocikala često izloženi prometnim nesrećama u kojima dolazi do njihovih težih stradavanja ovakvim akcijama se želi skrenuti pozornost na važnost korištenja zaštitne opreme i pridržavanje prometnih pravila kako bi se takva stradavanja u što većoj mjeri izbjegla, poručuju iz PU Dubrovačko-neretvanske.

Tako je tjekom jučerašnjeg dana na prometnicama Dubrovačko-neretvanske županije provedena akcija prometne policije koja je imala preventivno-represivni cilj usmjeren na sve vozače, a posebno na vozače mopeda, motocikala i osobnih prijevoznih sredstava koji su na našim prometnicama zastupljeni u velikom broju.

-Tijekom akcije, evidentirano je 130 prometnih prekršaja, od kojih njih 49 su prekršaji vozača mopeda, motocikla i osobnih prijevoznih sredstava.Najčešće uočen i sankcioniran prometni prekršaj bio je nekorištenje ili nepropisno korištenje zaštitne kacige (20) i nepropisno pretjecanje ili obilaženje (7).

image

Ilustracija

Niksa Stipanicev/Cropix

Od ostalih sankcioniranih prometnih prekršaja izdvajamo vožnju prije stjecanje prava na upravljanje mopedima i motociklima. Vozači mopeda i motocikala su vrlo često izloženi stradavanjima u prometnim nesrećama, te su tijekom vožnje dužni koristit zaštitnu kacigu kao i pridržavati se svih drugih prometnih pravila kako bi se na taj način zaštitili od stradavanja.

Tijekom vožnje, vozači osobnih prijevoznih sredstava dužni su također koristiti zaštitnu kacigu i kretati se površinama namijenjenim za tu vrstu vozila. Ovakvim akcijama se upravo na to želi skrenuti pozornost i zato će policija nastaviti s provođenjem ovakvih i sličnih preventivno-represivnih aktivnosti- poručuju iz PU DNŽ.

03. svibanj 2024 20:44