StoryEditorOCM
VaterpoloNJEMAČKA |

WASPO 98 HANNOVER DOBIO PRVU PROTIV VELIKOG RIVALA Marko Macan korak bliže svom 16. klupskom trofeju u karijeri!

Piše Tonči Vlašić
2. rujna 2020. - 20:33
Marko Macan je sa svojim novim klubom, WASPO 98 Hannover, dobio prvu finalnu utakmicu prvenstva Njemačke protiv Spandaua 04 s 10:8, te sad momčadi trenera Karstena Seehafera nedostaju dvije pobjede od naslova. Iduće dvije utakmice finalne serije igraju se u Berlinu (druga u subotu, 5. rujna, a treća 24 sata poslije). Eventualna četvrta igrala bi se u Hannoveru 9. rujna, a ukoliko o prvaku bude odlučivala majstorica, peta utakmica, igrat će se u Berlinu 12. rujna budući je Spandau 04 broj jedan u doigravanju za prvaka.

Sedmi put uzastopno o prvaku Njemačke odlučuju WASPO 98 Hannover i Spandau 04. Pet finala dobio je Spandau 04, dok je Waspo 98 Hannover slavio prije dvije godine.

Nakon prve dvije četvrtine prve finalne utakmice rezultat je bio izjednačen 6:6. U trećoj četvrtini Macan i ekipa su bili bolji s 3:1, a tu prednost su uspjeli sačuvati u posljednjoj četvrtini... Dubrovčanin se nije upisao u strijelce, dok su Petar Muslim, Aleksandar Radović Darko Brguljan s po dva pogotka bili prvi strijelci domaćeg sastava. Spandau 04 u prvoj utakmici nije bio kompletan...

- Bili su takoreći bez centra, te su svi ulazili u dva metra. Najvažnije, uspjeli smo ostvariti pobjedu. Bio je veliki pritisak na nama. Bilo bi lijepo dobiti jednu u Berlinu - rekao je Macan, koji je krajem srpnja osvojio naslov prvaka Hrvatske s matičnim klubom, Jugom, a s kojim je u karijeri ukupno sedam puta bio prvak Hrvatske, te po tri puta pobjednik Regionalne lige i osvajač Kupa Hrvatske, a 2016. prvak Europe i osvajač europskog Superkupa. 27-godišnji reprezentativni branič Hrvatske, koji će iduće tri sezone igrati za WASPO 98 Hannover, sad ima priliku osvojiti dva naslova prvaka u nepuna dva mjeseca u dvije države, te doći do svog ukupno 16. klupskog trofeja. 

Put do njega počeo je odlično. WASPO 98 Hannover vodi u finalu na tri pobjede s 1:0. 
26. travanj 2024 14:49