StoryEditorOCM
VaterpoloDIVLJA LIGA |

ODRŽAN ŽDRIJEB, ‘ANDREJ DROBAC, TONI POPADIĆ I MARO FRANIĆ ‘SLOŽILI‘ RASPORED Gruški mul u skupini s prvakom, Porporela kod FUN-a...

Piše PSD.
27. srpnja 2020. - 20:21
Održan je ždrijeb 37. Prvenstva dubrovačkih kupališta u vaterpolu. I ove godine su kuglice s imenima sudionika 'plesale' kraj Meštrovićeva spomenika Marinu Držiću. 

Andrej Drobac
, predstavnik Kamena malog Cavtat, branitelja naslova, izvukao je prvu kuglicu: 'Sovrnja Doli'.

image
Andrej Drobac, igrač branitelja naslova, Kamen mali Cavtat foto: Božo Radić/HANZA Media


Potom je izvlačio Toni Popadić, Jugova jedinica, MVP upravo završene finalne serije prvenstva Hrvatske u vaterpolu u kojoj je Jug Adriatic osiguranje deklasirao u trećoj Mladost, te osvojio novi naslov prvaka.

- Uvalica - pisalo je na papiriću u kuglici koju je izvukao Popadić.

image
Toni Popadić, vaterpolist Jug Adriatic osiguranja foto: Božo Radić/HANZA Media


Nakon njega 'vukao' je Maro Franić, automobilist Dubrovnik Racinga.

- Kolorina - prvo je ime koje je izvukao državni prvak u automobilizmu, koji je osvajao naslove prvaka i na brdskim, i na kružnim stazama, a koji će igrati Divlju ligu ovo ljeto. 'Potpisao' je za Batahovinu, koja se 'skrila' u petoj izvučenoj kuglici. Prije nje 'ispala' je kuglica s imenom 'Lozica'.

image
Maro Franić, automobilist Dubrovnik Racinga foto: Božo Radić/HANZA Media


Šesti je izvučen Sustjepan mali muo, zatim Plaža ispod Petke nakon čega se punila kvalifikacijska 'B' skupina, a tamo su redom mjesta od vrha prema dnu zauzeli: Palace, Turčin Danče, Villa Šeherezada, Lukovica, Mandrać, Komarda, Srebreno i Daksa.

image
Medalja Divlje lige u skutu Marina Držića foto: Božo Radić/HANZA Media

image
Ždrijeb 37. Prvenstva dubrovačkih kupališta u vaterpolu i ove je godine održan kraj Meštrovićeva spomenika Marinu Držiću foto: Božo Radić/HANZA Media


Na kraju su ostale četiri kuglice s imenima sastava koji su lani zapeli u četvrtfinalu, a koji su zahvaljujući plasmanu među osam najboljih lišeni ovog ljeta igranja kvalifikacija. Tko će u skupinu 'A' glavnog turnira u kojoj je branitelj naslova Kamen mali Cavtat? Odlučio je Drobac.

- PVG Gruški mul!

Popadić je 'ubacio' Porporelu u skupinu 'B' u kojoj je FUN H2O, doprvak 2019. godine. Franić je u skupinu 'C' u kojoj je brončana Elita smjestio Crvene stijene Orašac nakon čega je bilo jasno kako će društvo u skupini 'D' Kokotima praviti Pasjača Popovići. U svaku skupinu će po dva sastava iz kvalifikacija.

Želja je početi s kvalifikacijama Divlje lige najranije u subotu, 1. kolovoza. Hoće li se ta želja ostvariti, znat će se u iduća tri, četiri dana. 

PAROVI 1. KOLA KVALIFIKACIJA
Skupina 'A':
Sovrnja Doli - Uvalica, Kolorina je slobodna, čeka u 2. kolu pobjednika prve utakmice, zatim preostala dva para su Lozica - Batahovina i Sustjepan mali muo - Plaža ispod Petke, pobjednici će biti suparnici u 2. kolu, skupina 'B': Palace - Turčin Danče, Villa Šeherezada - Lukovica, Mandrać - Komarda te Srebreno - Daksa. U 2. kolu ogledat će se pobjednici prva dva para, te posljednja dva. Poraženi će imati novu priliku. U kvalifikacijama tek drugi poraz znači ispadanje. 

image
Ždrijeb Divlje lige održan je kraj Meštrovićeva spomenika Marinu Držiću, koji je za ovu prigodu dobio zaštitnu masku, vaterpolsku kapicu i medalju foto: Božo Radić/HANZA Media
27. travanj 2024 00:11