StoryEditorOCM
Vaterpolo18. KLUPSKI TROFEJ |

NIKAD SPANDAU NIJE DOŽIVIO TAKAV UDARAC Marko Macan s WASPO 98 Hannoverom podigao pokal prvaka Njemačke usred Berlina!

Piše Tonči Vlašić
23. svibnja 2021. - 16:41

Slavi Marko MacanWASPO 98 Hannover naslov prvaka Njemačke. Nakon što je u prvoj utakmici dobio Spandau 04 u Hannoveru s 12:8, sad je dočekao i pobjede u dvije naredne utakmice finalne serije, koje su odigrane u Berlinu. Jučer u drugoj 9:8, a danas u trećoj 10:7. 

- Ne pamti se kako je Spandau izgubio obje utakmice finala kod kuće, ostao praznih ruku, izgubio finale s 3:0. I kad to napravite, morata biti sretni i ponosni – istaknuo je Macan, koji je s WASPO 98 Hannoverom opet prvak Njemačke, koji je prije nekoliko dana osvojio i njemački Superkup. I tad je u finalu slavio protiv najtrofejnijeg njemačkog kluba.

- Ne, nitko nije očekivao ovakav ishod. Mi smo se nadali kako ćemo uspjeti na kraju osvojiti naslov iako bi se eventualna majstorica igrala u Berlinu jer smo mi bili drugi u ligi, ali da ćemo sve riješiti u tri utakmice, to ne – rekao je Macan, koji je prošlo ljeto napustio Jug Adriatic osiguranje s kojim je osvojio 15 trofeja.

Od matičnog kluba oprostio se s naslovom prvaka Hrvatske, onom nevjerojatnom pobjedom 19:3 protiv Mladosti u trećoj utakmici finala, a pamti se kako je nedugo nakon toga podigao i pokal prvaka Njemačke. Sad je opet ostvario uspjeh, koji će WASPO 98 Hannover dugo, dugo pamtiti...

- I slaviti, dugo, dugo - istaknuo je 28-godišnji Macan, koji je u karijeri osvojio ukupno 18 klupskih trofeja. Naravno, ne zaboravljaju se i uspjesi s reprezentacijom. S juniorskom je bio svjetski prvak. Isto uspio i sa seniorskom.

19. travanj 2024 18:29