StoryEditorOCM
VaterpoloBITKA KOD MAGDEBURGA

Djeca Gruža između sebe odlučila o njemačkom Superkupu, slave Vukojevići, Stahor i Čulina, Ivan je prvi strijelac utakmice!

Piše Tonči Vlašić
23. rujna 2024. - 21:50
Antonio Vukojević, Luka Stahor, Ivan Vukojević i Kristijan Čulina - dubrovački kvartet je sa Spandauom 04 osvojio trofej njemačkog Superkupa

Tko će uzeti 25. izdanje njemačkog Superkupa, WASPO 98 Hannover ili Spandau 04, prvak ili osvajač kupa, koji je ujedno branitelj naslova pobjednika Superkupa? Igralo se u Magdeburgu jer su još radovi na obnovi doma WASPO 98 Hannovera. 

Nama super zanimljiva utakmica jer su čak šestorica Dubrovčana bila u bazenu, dvojica u redovima prvaka, Marko Macan i Hrvoje Benić, a četvorica u redovima Spandaua 04, Antonio i Ivan Vukojević, te Kristijan Čulina i Luka Stahor. 

Na kraju 9:10, slavi sastav iz Berlina, koji je dobio prvu četvrtinu s 3:1, poveo u drugoj s 4:1, uoči zadnje četvrtine vodio s 8:6, a u njoj poveo s 10:7. I tako je Spandau 04 19. put osvojio Superkup, koji je još samo osvajao WASPO 98 Hannover, i to šest puta od čega četiri puta u nizu od 2017. do 2020., a od 2021. traje niz trijumfa Spandaua 04, koji je ovo ljeto doživio velike promjene. Zadržao je samo četvoricu igrača koji su lani osvojili Superkup, a svi ostali novi od kojih četvorica iz Dubrovnika. Antonio je dojučer igrao za njemački Potsdam, Ivan je lani nosio kapicu Jug Adriatic osiguranja, a Čulina i Stahor su u Spandau 04 stigli iz Francuske, Reimsa odnosno Montpelliera.

I ne sjećamo se kad je ovako bilo, izuzev vratara, Antonia Vukojevića, svi ostali, ponikli u Gružu, upisali su se u strijelce: Benić je postigao dva, a Macan jedan pogodak za WASPO 98 Hannover, a za Spandau 04 su po jednom pogađali Čulina i Stahor, a tri puta Ivan Vukojević, koji je bio prvi strijelac utakmice. 

I kad se zna kako je dubrovački kvartet u redovima Spandaua 04 bio dijelom Jugovih uspjeha, Ivanu je ovo sedmi trofej u karijeri, a ostalima šesti. S druge strane dvojica starijih, iskusnijih, u kapici sastava iz Hannovera, Macan i Benić, ostali su na 23. osvojena trofeja u karijeri (Macan je Gruž napustio u ljeto 2020. te preselio u Hannover, a Benić je istim putem došao dvije godine poslije).   

image

Hrvoje Benić i Marko Macan s prijelaznim pokalom prvaka Njemačke, koji su podigli 2024. godine

Jučer je Elvis Fatović sa Zodiac CNA Barcelonetom osvojio (obranio) španjolski Superkup, sad slave Antonio i Ivan Vukojević, te Kristijan Čulina i Luka Stahor sa Spandauom 04.

23. rujan 2024 23:06