StoryEditorOCM
VaterpoloEUROCUP |

LUDA ‘KUĆA‘ U BARCELONI Kujačić s Lilleom dva puta igrao protiv BVSC-a, prvo izgubio, a tri sata poslije remijem izborio prolaz dalje!

Piše Tonči Vlašić
6. prosinca 2020. - 14:39
Francuski Starsbourg čiji je trener Igor Računica, a za kojeg igraju Pavo Marković i Kristijan Čulina, dobio je u zadnjem kolu skupine 'E' CN Terrassu s 10:9, stigao do druge pobjede, te čekao da ne bi grčki Apollon iznenadio domaćina, Szolnok. U tom slučaju bi Strasbourg otpao zbog slabije pogodak razlike. Međutim, to se nije dogodilo, te je 'naš' Strasbourg ostvario uspjeh. Plasirao se u osminu finala.

Marković je bio najbolji strijelac francuskog sastava s tri pogotka u pobjedi protiv CN Terrasse. Nitko nije imao više od pogotka prednosti. Utakmica s devet izjednačenja. Španjolci, koji su pobjedom mogli do drugog mjesta, vodili su s 2:1, te s 8:7 tri minute i 51 sekundu prije kraja. Strasbourg je realizirao posljednja tri igrača više, te stigao do pobjede. Računici i ekipi je igrao i bod ako grčki sastav ne iznenadi domaćina, a Terrassi je pobjeda s pogotkom razlike, ako postigne devet i više pogodaka, bila dovoljna za prolaz...

image
Pavo Marković slavi pogodak u kapici Jug Croatia osiguranje protiv PRO Recca u polufinalu Final 6 europske Lige prvaka u Budimpešti 2017. godine foto: Tonči Vlašić

image
Kristijan Čulina u kapici Jug Adriatic osiguranja foto: Tonči Vlašić

image
Igor Računica, trener Strasbourga foto: Tom Dubravec / CROPIX


Očekivano, prolaz dalje, izborila je zagrebačka Mladost. Dobila je u zadnjoj utakmici turnira skupine 'F' na Savi ZF Eger s 13:7. Andro Bušlje je postigao jedan pogodak. Zagrepčanima je igrao i poraz s 5 razlike, a ZF Eger je trebao pobjedu sa šest razlike da bi izbacio 'žapce', te on s Primorcem iz Kotora, kojeg vodi Sandro Sukno, prošao dalje. Ovako, Mladost je prva u skupini. Bila bi prva i da je izgubio sa četiri razlike...

image
Frano Vićan, pomoćni trener HAVK Mladost foto: Ronald Goršić / CROPIX


Nino Blažević s njemačkim SV Ludwigsburgom nije uspio prirediti iznenađenje, dobiti domaćina skupine 'D', Pays D'Aix Natation. Izgubio je sa 14:5, te zauzeo treće mjesto u skupini s pobjedom i dva poraza. Grčki Vouliagmeni je s tri pobjede pobjednik skupine, a svoj europski put osim SV Ludwigsburga zaključio je i švicarski Carouge.  

U Barceloni, na turniru skupine 'A', 'luda' kuća. Prvo su igrali ENT Lille i BVSC. Mađari su dobili utakmicu sa 7:6, osigurali prvo mjesto, a kako je nakon toga domaćin, CN Barcelona, nakon dva remija (12:12 s ENT Lilleom i 10:10 s BVSC-om) dobio, kao i BVSC, te ENT Lille, četvrtog sudionika skupine – grčki Panionios, bez osmine finala ostao je Dražen Kujačić s francuskim sastavom. 

Kujačić je postigao u utakmici koja je počela u 9 sati, a završila oko 10.15 sati, dva pogotka. Drugim je potpisao posljednji pogodak na utakmici 2 minute i 48 sekundi prije kraja. Međutim, nakon utakmice ENT Lille je uložio žalbu. Nije mu promaknulo kako je BVSC igrao u jednom trenutku utakmice s oba vratara. Drugi nije nosio vratarsku crvenu kapicu. LEN-a je vijećala, nije kaznila BVSC, registrirala utakmicu pobjedom ENT Lillea, već je odlučila: ENT Lille i BVSC igraju ponovno.

I igrali su od podne i po, nakon što je završila utakmica CN Barcelona - Panionios pobjedom domaćina 15:5. Taj drugi ogled ENT Lillea i BVSC-a završilo je 15:15, a što je značilo kako je zatvoren krug tri momčadi. Sve tri po dva boda u tom krugu (dva remija), nije se u obzir uzimao rezultat protiv Panionisa, nakon čega se gledala pogodak razlika, a kako je u krugu ista jer su sve utakmice završila bez pobjednika, gledalo se tko je postigao više pogodaka u tim međusobnim ogledima tri najbolja, a tih 15:15 je donijelo prolaz ENT Lilleu i BVSC-u. ENT Lille na kraju 2 boda i gol razlika 27:27, BVSC 2 boda i gol razlika 25:25, a CN Barcelona 2 boda i gol razlika 22:22. I tako je ispao domaćin.

U reprizi ogleda ENT Lille i BVSC opet je Kujačić postigao dva pogotka, ukupno devet na turniru u Barceloni.  

image
Dražen Kujačić (ENT Lille)


Tko je na kraju sve prošao u osminu finala? ENT Lille (Dražen Kujačić) i BVSC, Sabadell i Dinamo Moskva, OSC Budimpešta i Crvena zvezda, NC Vouliagmeni i Pays D'Aix Natation, Radnički Kragujevac i SE Mediterrani, HAVK Mladost (Andro Bušlje i Frano Vićan) i Primorac Kotor (Sandro Sukno), Szolnoki Dozsa i Strasbourg (Igor Računica, Pavo Marković i Kristijan Čulina), te Sintez Kazan i Novi Beograd.
02. svibanj 2024 06:28