StoryEditorOCM
VaterpoloEUROCUP |

SANDRO SUKNO ODVEO PRIMORAC U OSMINU FINALA Sjajni Dražen Kujačić, ‘našem‘ Strasbourgu zadnja para gaće

Piše Tonči Vlašić
5. prosinca 2020. - 22:35
Sandro Sukno, iza njega Andro Bušlje i Marko Macan - slika sa SP-a 2019. gdje je Hrvatska osvojila broncu (Sukno je bio pomoćnik izbornika) foto: Orange Pictures
Sandro Sukno je s Primorcem iz Kotora dobio ZF Eger s 15:9, zaključio nastup u Zagrebu na turniru skupine 'F' s polovičnim uspjehom (prvog dana je poražen od Mladosti s 13:8), te izborio plasman u dalnje natjecanje, dok će nedjeljni ogled između domaćina, HAVK Mladost i ZF Egera, odlučiti tko će još dalje, a tko neće. Andru Bušlji i ekipi, gdje je pomoćni trener Frano Vićan, igra za prvo mjesto i poraz s tri razlike, tad je Primorac drugi, a u slučaju da ZF Eger dobije s pet, prvi je Sukno, a Mladost druga. Ako mađarski sastav dobije sa šest razlike, tad je on drugi, a Sukno ostaje prvi, dok Mladost ispada. ZF Eger za prvo mjesto treba pobjedu s osam i više razlike... Ipak, s obzirom tko je tko, Mladost bi trebala upisati još jedan uspjeh, te potvrditi ulogu prvog favorita skupine.

U Szolnoku je Strasbourg izgubio od domaćina turnira 'G' skupine, Szolnoki Dozsa, s 15:5, međutim, nakon uspjeha protiv GS Apollon Smyrnisa u 1. kolu (8:7), francuskom sastavu, kojeg vodi Igor Računica, a za kojeg igraju Pavo Marković i Kristijan Čulina, ključna je zadnja utakmica u nedjelju prijepodne. Ukoliko dobiju CN Terrassu, drugi su, te će ostvariti uspjeh. GS Apollon Smyrnis je dobio u 2. kolu CN Terrassu sa 14:13, a u zadnjem kolu igra protiv domaćina... Možda Računici, Markoviću i Čulini te ostalima bude dovoljan i bod protiv španjoslkog sastava za drugo mjesto u skupini.

Nino Blažević je u skupini 'D' nakon poraza u 1. kolu od Vouliagmenija 21:5, dobio sa svojim SV Ludwigsburgom s 15:6 švicarskog predstavnika, Carouge Natation. U pobjedu njemačkog sastava Blažević je ugradio tri pogotka, te će treća utakmica, ogled protiv domaćina, Pays D'aix Natationa, odlučiti tko će uz grčki sastav dalje. Vouliagmeni je već osigurao prvo mjesto.

image
Dražen Kujačić (ENT Lille)


Za kraj naš junak dana – Dražen Kujačić je s francuskim Lilleom dobio grčki Panionios s 20:9, a u pobjedu ugradio šest pogodaka! Prvog dana Kujačić je s ekipom iznenadio domaćina, odigrao 12:12 protiv CN Barcelone, koja je drugog dana odigrala 10:10 s BVSC-om, koji je u 1. kolu dobio Panionios s 18:9. Uoči zadnjeg kola u skupini 'A' Lille vodi sa 4 boda, koliko ima i drugi BVSC, treća je CN Barcelona s 2 boda, dok je Panionios bez izgleda za prolaz. U zadnjem kolu Lille igra protiv BVSC-a, a CN Barcelona protiv Panioniosa. Lille i BVSC – tko pobijedi, taj je prvi, a tko izgubi po svemu sudeći će ispasti, ali ako bude neriješeno, Lille je tad sigurno prošao jer ima bolju pogodak razliku od BVSC-a, a koji će biti, ovisit će s koliko će razlike CN Barcelona dobiti Panionios. Naravno, ako Grci naprave senzaciju, te ne izgube od domaćina, tad prolaze Lille i BVSC. Samo, teško će se dogoditi senzacija, ali...

Nažalost, splitski Jadran, kojeg vodi Splićanin Mile Smodlaka, legendarni jugov centar, neće dalje. Ne može biti među dva najbolja u skupini. Nakon što je na startu izgubio od Sabadella, domaćina turnira skupine 'B', s 9:8, u 2. kolu je upisao još jedan minimalan poraz, i to od moskovskog Dinama (12:11). Uoči zadnjeg kola, u kojem igra protiv Steaue, koja je od Dinama izgubila 9:8, a od Sabadella s 11:9, jasno je kako će ogled između domaćina i ruske momčad odlučiti tko će s prve, a tko s druge pozicije ući u osminu finala Eurocupa. 
02. svibanj 2024 12:40