StoryEditorOCM
VaterpoloSPUŠTEN ZASTOR

Hrvatska na kraju osma, poznati osvajači medalja na Svjetskom prvenstvu u Buenos Airesu

Piše Tonči Vlašić
10. srpnja 2024. - 06:33

Hrvatska osma, a na postolju Mađarska sa zlatom oko vrata, Srbija sa srebrom, a Crna Gora s broncom. Mađari su s 12:10 dobili Srbiju u finalu, a Crna Gora s 12:11 Italiju za broncu. U utakmici za peto mjesto Španjolska je s 15:11 svladala Grčku, dok su naši poraženi u utakmici za sedmo mjesto od SAD-a s 13:16. 

Naši su na Svjetskom prvenstvu za igrače do 18 godina osigrali ukupno šest utakmica, dvije pobjede od čega jedna na peterce, te četiri poraza. Redom, u skupini na startu poraz od Italije 8:12, potom u 2. kolu pobjeda protiv Španjolske, nakon 13:13, 11:10 na peterce, ukupno 24:23, te u zadnjem kolu u skupini 13:11 bolji od Grčke. Osvajanjem drugog mjesta u skupini izborili su izravan plasman u četvrtfinale, potom su čekali rasplet, i dočekali Crnu Goru za suparnika u utakmici za polufinale. 

Poraz 9:14, nakon toga poraz u razigravanju za poredak od 5. do 8. mjesta od Španjolske sa 16:18, te na kraju i poraz od SAD-a u utakmici za sedmo mjesto u konkurenciji dvadeset reprezentacija. 

Trojica Jugaša su bila u sastavu reprezentacije na SP-u: vratar Antoan Špilar, te Ante Jerković i Maro Šušić. Jerković i Šušić su postigli po jedan pogodak u utakmici za sedmo mjesto. Jerković je na prvenstvu postigao ukupno osam, a Šušić četiri pogotka. Jerković je nastupio u svih šest utakmica, a Špilar i Šušić u pet. 

image

Ante Jerković

Tonči Vlašić/
image

Antoan Špilar

Tonči Vlašić/

Na prvenstvu u Buenos Airesu, Argentini, bila su još dvojica Dubrovčana, sudac Jakov Blašković, te Mladen Rak, koji je već godinama na velikim natjecanjima zadužen za video analizu. Blašković je na kraju sudio utakmicu za peto mjesto, prije toga polufinale između Srbije i Crne Gore, četvrtfinale između Mađarske i Grčke, te utakmice u skupinama TOP-a 8.  

07. rujan 2024 20:38