StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKO PRVENSTVO DO 19 GODINA

Goooool, Vlaho Pavlić postigao dva pogotka u zadnjih 36 sekundi utakmice, zadnji sekundu prije kraja, Hrvatska od 6:7 do 8:7 pobjede protiv Crne Gore!

Piše Tonči Vlašić
3. rujna 2024. - 18:21

Jučer Vlaho Pavlić sedam pogodaka, danas šest, jučer je Hrvatska dobila u 2. kolu skupine ‘A‘ s 11:9 Španjolsku, a danas u zadnjem, 3. kolu, s 8:7 Crnu Goru, te je nakon startnog poraza od Mađarske 9:10, uspjela u iduća dva kola uzeti svih šest bodova, plasirati se među dvije najbolje reprezentacije skupine, te izboriti izravan plasman u četvrtfinale Europskog prvenstva za igrače do 19 godina.

Protiv Mađarske naši su poraženi pogotkom koji su primili sekundu prije kraja, a vodili su s 9:7 četiri i pol minute do kraja. Sad je Pavlić za pobjedu 8:7 protiv Crne Gore pogodio u sekundu do kraja, a izjednačio na 7:7 kad je do kraja ostalo samo 36 sekundi. Crna Gora je pet i pol minute prije kraja povela sa 7:6, imala nakon toga dva puta napad s igračem više, te kad nije uspjela pobjeći na plus dva, čudo – dva pogotka Hrvatske, točnije, Pavlića u posljednjih 36 sekundi utakmice!

Jučer protiv Mađarske Jugaši su postigli 9 od 11 pogodaka, Maro Šušić je bio dvostruki strijelac, a danas 8 od 8. Naime, protiv Crne Gore Ivuša Burđelez je bio strijelac za 1:0, a Šušić krajem treće četvrtine za 6:5.

Danas svih pet Jugaša u sastavu, Mauro Prkoča je neizostavan u borbi sa suparničkim centrima, Ante Jerković je upisao debi na EP-u. Pomoćnik izbornika je Igor Računica. Hrvatska je već u četvrtfinalu, čeka rezultate ostalih utakmica nakon kojih će znati tko bi joj mogao biti suparnik u borbi za polufinale EP-a.

Pavlić je postigao 2 pogotka protiv Mađarske, dakle, 15 pogodaka u tri utakmice - pet po utakmici na EP-u, a suparnici Mađarska, Španjolska i Crna Gora! Svakako treba istaknuti kako je Šušić, koji je postigao ukupno pet pogodaka, više od dvije godine mlađi od većine ostalih igrača na prvenstvu. Naime, on će tek krajem godine proslaviti 17. rođendan. 

image

Maro Šušić na EP-u u Bugarskoj

Nikola Krstić/ea/
image

Mauro Prkoča na EP-u u Bugarskoj

Nikola Krstić/ea/
image

Slavi klupa Hrvatske - Igor Računica (sasvim desno) je pomoćnik izbornika Zorana Bajića

Nikola Krstić/ea/
06. rujan 2024 12:54