StoryEditorOCM
TenisJUNIORSKI SVIJET U GOSPINOM POLJU

Učenik Ivana Ljubičića zaustavio sina Gorana Ivaniševića, te boje Hrvatske brane još samo Dubrovkinja i Šibenčanka

Piše Tonči Vlašić
17. listopada 2024. - 20:51

Hrvatski tenis je nakon šest dana Dubrovnik Cupa, juniorskog ITF-ovog turnira, ostao na dva svoja aduta: Ana Petković i Marta Dobrić će u petak, 18. listopada, igrati četvrtfinala. Obje su ovog četvrtka doznale suparnice, 15-godišnja Dubrovkinja igra protiv Lane Virc iz Subotice, prvakinje Srbije do 16 godina, a 16-godišnja Šibenčanka protiv Ilary Pistola iz Italije.  

image

Lana Virc (Srbija)

Tonči Vlašić/

17-godišnji Emanuel Ivanišević, posljednji hrvatski predstavnik u turniru juniora, dobio je ovog četvrtka prvi set meča 2. kola sa 7:5 protiv Mateia Todorana, ali nakon toga je na terenu broj pet u Gospinom polju za pet bio Rumunj, igrač iz Ljubičić Tennis Academy, te sin Gorana Ivaniševića nije uspio izboriti četvrtfinale.

Todoran je 16-godišnjak, koji je na početku godine bio na vratima ulaska u TOP 200, ali je imao problema s ozljedama. Sad se vraća, ovdje je stigao nakon osvajanja J60 turnir u Lošinju, inače je do sad osvojio tri ITF-ova turnira, dva iz serije J60, te jedan iz serije J100. Pobjeda protiv Ivaniševića mu je osma pobjeda u nizu – podatci su od organizatora Dubrovnik Cupa, Tenis kluba Ragusa i Tenis centra Dubrovnik.

image

Emanuel Ivanišević

Tonči Vlašić/

Emanuel je ugodno iznenadio na startu turnira. Kući je poslao prvog nositelja, Španjolca Valentina Gonzaleza Galina (6:1 i 6:4). Drugi set protiv Todorana izgubio je bez osvojenog gema, a u trećem, odlučujućem setu poražen je nakon velike borbe (4:6).

U petak, 18. listopada, igraju se finala turnira parova u obje konkurencije. Kod juniorki igrat će Talijanka Manuela Filardi Louza Vieira i Ukrajinka Mariya Yemshanova protiv Slovenke Alje Senice i Virc, koje su u polufinalu dobile hrvatski par, Petković - Lara Šerić iz Splita, a u finalu turnira parova juniora su Rus Savva Rybkin i Todoran protiv Ivana Biletića iz BiH i Slovenca Gaspera Matijašića.

image

Slovenka Alja Senica

Tonči Vlašić/
image

Splićanka Lara Šerić

Tonči Vlašić/
image

Servis - Ana Petković

Tonči Vlašić/

Petković, članica Libertasa, četvrtfinale igra u petak na terenu broj pet od 10 sati, a nakon nje će na ‘peticu‘ izaći Dobrić.

ČETVRTFINALNI DAN

Juniori: Matei Todoran (Rumunjska) – Savva Rybkin (Rusija), Jan Sadzik (Poljska, 3) – Ivan Biletić (BiH, 5), Aleksa Oparnica (Srbija) – Gasper Matijašič (Slovenija, 4), Egor Shcherbakov (Rusija, 6) – Eyad Reda Ezzat Mohamed Sherif (Egipat, 2).

Juniorke: Marta Dobrić (Hrvatska) – Ilary Pistola (Italija, 5), Ana Petković (Hrvatska, 4) – Lana Virc (Srbija, 8), Ajla Senica (Slovenija, 7) – Sona Depesova (Slovačka, 3), Maša Janković (Srbija) – Anna Dvorackova (Češka).

17. listopad 2024 21:45