StoryEditorOCM
TenisJUNIORSKI SVIJET U GOSPINOM POLJU

Ana Petković ostvarila 25. pobjedu na zemlji ove godine, Emanuel Ivanišević: ‘Ovo je prvi put kako sam to uspio u 1. kolu!‘

Piše Tonči Vlašić
16. listopada 2024. - 17:38

Ana Petković je stigla do svoje dvadeset i pete pobjede u svom trideset i četvrtom meču na zemlji ove godine, dobila je Čehinju Terezu Hermanovu u dva seta, 6:2 i 7:5. Kad se zna kako je na drugim podlogama dobila šest od sedam mečeva, eto 15-godišnje Dubrovkinje na uspješnosti većoj od 75 posto!

Ana je tako i dalje sudionica juniorskog ITF Dubrovnik Cupa, jednog od turnira trećeg razreda. Takvih je gotovo trideset tijekom jedne godine u svijetu, a dubrovački je jedan od najjačih. Ponovno će tenisačica Libertasa igrati u Gospinom poju u petak. U četvrtfinalu će joj suparnica biti ili Ukrajinka Daria Bilyk, ili Lana Virc iz Srbije, a odgovor na to pitanje doznat će u četvrtak. Trenutno je Ana na svjetskoj rang listi igračica do 18 godina oko 350. mjesta.

image

Ana Petković

Tonči Vlašić/
image

Emanuel Ivanišević, Ana Petković i Tymofil Milovanov

Tonči Vlašić/

Dubrovački turnir ostao je vrlo brzo bez prvih nositelja. Prvo je Emanuel Ivanišević poslao kući Španjolca Valentina Gonzaleza Galina. Dobio ga je sa 6:1 i 6:4. Je li mali od Gorana Ivaniševića ikad na turniru izbacio u 1. kolu prvog nositelja?

- Nije mi prvi put kako sam dobio prvog nositelja, ali ovo je prvi put kako sam to uspio u 1. kolu – kazao je Emanuel Ivanišević, kojeg u 2. kolu čeka meč protiv Rumunja Matei Todorana.

image

Emanuel Ivanišević na Dubrovnik Cupu 2024.

Tonči Vlašić/

Prva nositeljica Iva Lakić je bila uspješna na startu, a u 2. kolu, u kojem je igrala protiv naše Marte Dobrić, Crnogorka je predala zbog ozljede pri rezultatu 6:5 u prvom setu za Šibenčanku, koja će u četvrtak doznati protiv koga će igrati za plasman u polufinale, ili Latvijke Daniele Darte Feldmane, ili Talijanke Ilary Pistola.

Ozljeda je razlog što ni oba tenisača Raguse nisu odigrala do kraja meč 1. kola. Stjepan Bogdan je predao meč nakon šest odigranih gemova, kad je Španjolac Roberto Perez poveo s 5:1, a Tymofil Milovanov se ozlijedio u prvom setu pri rezultatu 5:5. Nastavio je igrati, dobio je prvi set u tie breaku, ali nakon što je izgubio drugi set sa 6:1, potom prvi gem trećeg seta, predao je meč Stefanu Djokoviću iz Crne Gore.

Hrvatski tenis je ostao u glavnom turniru na jednom junioru (Ivanišević) i dvije juniorke (Dobrić i Petković), a krenuo je u bitku za Dubrovnik Cup sa šest juniorki i sedam juniora.

Finala Dubrovnik Cupa se igraju u nedjelju, 20. listopada. 

16. listopad 2024 17:42