StoryEditorOCM
TenisDRŽAVNO ZA IGRAČE U KOLICIMA

Sjajan završetak prvenstva u Dubrovniku, Ante Kolunđija prvak Hrvatske u paru: ‘Hvala svima, hvala Joskiću za zlato!‘

Piše Tonči Vlašić
1. listopada 2023. - 15:45

Uzeo je Ante Kolunđija prvo u pojedinačnoj konkurenciji broncu, ostvario je 25-godišnji Dubrovčanin svoj najveći uspjeh na državnim prvenstvima, a na kraju je sve začinio osvajanjem naslova prvaka Hrvatske u parovima. Uspio je to s Antom Joskićem, trofejnim Zagrepčaninom, koji je pola sata prije početka finala parova odigrao sjajno finale protiv također sjajnog Splićanina Svena Maretića

Tri sata je trajalo finale singla na centralnom terenu u Uvali Lapad. Prvi protiv drugog nositelja - tri seta. U prvom je prvi nositelj Joskić vodio s 5:3, ali je set uzeo Splićanin. Zatim se igrao tie break u drugom setu - 11:9 za Zagrepčanina, a u trećem odlučujućem setu Maretić je imao dvije meč lopte, ali se na kraju opet igrao tie break u kojem je Joskić bio uvjerljiv. 

Nakon toga finale parova. Tu nije bilo dileme oko pobjednika. Kolunđija i Joskić su prepustili Maretiću i Dinu Sinovčiću tri gema, sva tri u prvom setu, te su podigli pobjednički pokal. 

- Za mene je ovo bilo prekrasno prvenstvo. U mom gradu, pred mojim navijačima, hvala Tenis klubu Dubrovnik, hvala Zoranu Grbiću, Senku Glaviniću i ostalima u klubu, treneru Stipi Mandušiću, hvala mojoj obitelji, prijateljima, svima koji su pomogli... Hvala Joskiću što me odveo do naslova prvaka u parovima. Ostaje malo žal što nisam u polufinalu singla prikazao koliko znam, ali imam na kraju dva pokala s državnih prvenstava, osvojio sam prvu medalju u pojedinačnoj konkurenciji, broncu, a u paru imam prvi naslov prvaka... Hvala svima koji ste došli u Dubrovnik, te nastupili na prvenstvu. Baš je bilo prekrasno ova dva dana - rekao je Kolunđija, koji je zaslužio, istaknuli su svi, i zlatnu medalju za organizaciju prvenstva. 

27. travanj 2024 03:39