StoryEditorOCM
TenisDVORANSKO PRVENSTVO

Kakav dan Leticie Tarocco, tri puta na terenu, dobila je sva tri meča, jedan naslov državne prvakinja je već u njenim rukama, a ima igrat za drugi!

Piše Tonči Vlašić
31. siječnja 2022. - 22:19

Kakav dan Leticie Tarocco na HEP Dvoranskom juniorskom prvenstvu u Ogulinu. Tri puta je tenisačica Raguse izlazila na teren u ponedjeljak, 31. siječnja. Dobila je sva tri meča. Osvojila je naslov državne prvakinje u paru, te izborila još jedno finale, ono važnije, u pojedinačnoj konkurenciji. U paru je uspjeh potpisala igrajući s Niki Tomeljak iz Top Spina.

Finale parova je bilo neizvjesno. Prvi set su dobile Lucija Rastočić (Chromosom Savica) i Ivona Riđan (Zagi), i to sa 7:5. Potom preokret. Drugi set 7:5 za Tarocco i Tomeljak, koje su s 10:8 dobile treći set, tj. produženi tie break do 10.

Preostale dvije pobjede Tarocco je predzadnjeg dana prvenstva ostvarila u pojedinačnoj konkurenciji. Prvo je u četvrtfinalu svladala drugu nositeljicu Manuellu Persson iz Kvarnera sa 6:3 i 6:0, a zatim u polufinalu treću nositeljicu, Liv Šumak iz HATK Mladost sa 7:5 i 6:4.

Čeka je u finalu četvrta nositeljica, Nera Tešankić iz osječke Olimpije. Tarocco je u ulozi šeste nositeljice. Finale je u utorak, 1. veljače.

Uspjehom u parovima Leticia Tarocco je stigla do svog sedmog naslova državne prvakinje u karijeri! Prvog je osvojila 2018. godine.

30. travanj 2024 20:27