StoryEditorOCM
TenisSLAVI DUBROVKINJA

Leti(cia) Tarroco nakon što je osvojila prvi međunarodni turnir, njezin najveći uspjeh s kojim je preletjela više od 400 igračica na svjetskoj rang listi!

Piše Tonči Vlašić
19. rujna 2022. - 12:18

Leticia Tarocco je osvojila turnir trećeg ranga iz kalendara Tennis Europe. Bila je najbolja u Mostaru, podigla ‘kantu‘, njezin najveći uspjeh do sad. Tenisačica Raguse ukrcala je na svoj račun bulikan svjetskih bodova, točno 100, a to će joj na najnovijoj svjetskoj rang listi donijeti let, ni manje, ni više nego za više od 400 mjesta!

Uoči Mostara Leticia je bila 912. juniorka svijeta, a sad će biti među 500 najboljih. I opet dodatni razlog za zadovoljstvo jer joj to donosi priliku igranja na jačim turnirima, većeg ranga, a zna se, veći rang, više bodova je u igri, svaka pobjeda više vrijedi, svaka pobjeda donosi novi korak naprijed...

I kad se ovako nešto lijepo dogodi, letvica se diže još više, te sad nema tko ne gleda prema TOP 200, a biti u tom društvu, e tad se otvara mogućnost nastupa u kvalifikacijama Grand Slam turnira. Može li Leticia doletjeti i do toga? Ona je 2005. godište, na kraju godine brišu se s liste igračice rođene 2004. godine. Koliko ih je takvih u ovom trenutku ispred Dubrovkinje? Više od sto.

Leticia je na startu turnira u Mostaru dobila Elenu Miliutinović iz Srbije, zatim Lejlu Hanu Golubović, a u četvrtfinalu Čehinju Magdalenu Navratilovu, u polufinalu domaću predstavnicu, Eminu Lagariju, a u finalu Laru Stojanovski iz Srbije, koja je bila četvrta nositeljica turnira.

Ukupno pet pobjeda. Baš je sve bilo za pet!

18. travanj 2024 01:34