StoryEditorOCM
TenisDRŽAVNO JUNIORSKO PRVENSTVO

Jedan, dva, tri, četiri, pet, šest, sedam, osam i sad devet - leti, leti Leticia Tarocco, tenisačica Raguse!

Piše Tonči Vlašić
9. svibnja 2022. - 08:43

Leticia Tarocco je osvojila novi naslov državne prvakinje u ženskim parovima. Uspjela je to na HEP Prvenstvu Hrvatske do 18 godina, koje se igralo na terenima Sportskog parka Mladost u Zagrebu. Igrala je s Dorom Mišković iz Vulpesa.

U finalu su suparnicama, Hani Sokolović (HTK Zagreb) i Loreni Tomić (Prečko), prepustile samo jedan gem, i to u drugom setu, a u ukupno tri meča, koliko su odigrale na prvenstvu, izgubile su samo tri gema, i to dva u četvrtfinalu, niti jedan u polufinalu, te jedan u finalu.

Tarroco je u pojedinačnoj konkurenciji zaustavljena u osmini finala, a u mješovitim parovima igrajući s Matijom Bulovićem (Vulpes) stigla je do polufinala u kojem su bolji bili sa 6:4 i 6:1 Doriana Vasunga (HATK Mladost) i Dore Mišković (Vulpes), koji su na kraju osvojili naslov. Zahvaljujući plasmanu u polufinale tenisačica Raguse je na prvenstvu osvojila dvije medalje, zlato i broncu.

Uspješna je na prvenstvu bila još jedan Dubrovkinja, Anamaria Zorić, danas članica Vulpesa. Osvojila je srebro u pojedinačnoj konkurenciji i u mješovitim parovima, te broncu u ženskim parovima. Dora Mišković iz Vulpesa je najuspješnija tenisačica prvenstva sa sva tri zlata, Duje Markovina (Pomak) je juniorski prvak, a muške parove su osvojili Viktor Boban (Top Spin) i Matija Bulović (Vulpes).

PROFESIONALNA POBJEDA

Nakon osvajanja naslova juniorske prvakinje Tarocco je zaigrala u kvalifikacijama ITF-ovog turnira u Osijeku, 25 tisuća vrijednog Challengera, te na startu sa 6:3 i 6:4 svladala 19-godišnju Čehinju Mariju Svozilovu. U 2. kolu, polufinalu kvalifikacija, čeka je jedanaesta nositeljica, 20-godišnja Slovakinja Katarina Kuzmova, koja zauzima 850. mjesto WTA rang liste.

image

Leticia Tarocco (Ragusa)

Tonči Vlašić

Tarroco je ove godine osvojila duplu krunu na dvoranskom juniorskom prvenstvu, najbolja pojedinačno i u parovima, a ukupno je u karijeri deveti put na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja. Prvi naslov prvaka osvojila je 2018. godine u uzrastu do 14 godina. 

30. travanj 2024 14:38