StoryEditorOCM
TenisVRATIO SE S DRŽAVNOG

Ante Kolunđija dobio tri od četiri meča, pohvalio ga najtrofejniji hrvatski igrač, isto i izbornik: ‘Moja želja se zna, zato, nastavljam trenirati!‘

Piše Tonči Vlašić
19. listopada 2022. - 18:09

Vratio se Ante Kolunđija iz Zagreba s državnog prvenstva u tenisu u kolicima.

Četiri puta je izlazio na terene, ostvario tri pobjede, ali nije uspio nadmašiti svoj najbolji plasman do danas – četvrto mjesto.

- Peti sam na rang listi, i sad peti, a peti sam jer sam poraz upisao u četvrtfinalu – priča 24-godišnji Ante, koji je prije malo više od dvije godine, sjedeći u kolicima u kojima je od lipnja 2018. godine, kad je nastradao vozeći motor, ne svojom krivicom, uzeo prvi put teniski reket u ruke te krenuo s treninzima. Prije nikad nije igrao tenis, ali uporan, uz pomoć trenera Stipe Mandušića, danas je već blizu najboljih u Hrvatskoj.

- Bilo nas je sad devet na državnom. Dobio sam predkolo, a onda poraz...

Nema Ante razloga bit nezadovoljan. Naime, u četvrtfinalu je za suparnika imao najtrofejnijeg hrvatskog tenisača u kolicima, prvog s rang liste Anta Joskića, koji je osam puta osvajao naslov, a koji je slavio zadnjih šest godina. Namučio ga je Dubrovčanin u drugom setu.

- Bilo je 4:4, te sam imao 15/40 na njegov servis. Nisam iskoristio dvije break lopte. Šteta – kaže Kolunđija, koji je potom razigravao za poredak od 5. do 8. mjesta, ostvario dvije pobjede. U meču za peto mjesto dobio je Joza Miloša iz Zagreba, trećeg nositelja prvenstva, dok je Joskićev niz u finalu prekinuo Sven Maretić iz Splita.

image

Ante Kolunđija na treningu na tenis terenima u Uvali Lapad

Tonči Vlašić/

- Meni je želja jednog dana igrati za reprezentaciju. Joskić me je pohvalio nakon meča, istaknuo kako sam napredovao od zadnjeg puta. Isto i izbornik Mate Novak, koji je pratio moj meč protiv prvog nositelja. Ništa, nastavljam trenirati. Vidimo se opet na terenima u Uvali Lapad – poručio je Ante nakon što je dobio tri od četiri meča na terenima Tenis kluba Purger u Zagrebu, zauzeo peto mjesto na državnom, te pobrao pohvale i izbornika reprezentacije.

20. travanj 2024 03:59