StoryEditorOCM
OstaloSPORTSKI VIKEND

Gužva je u Gospinom polju, i nije tako samo u dvorani, već i pored nje, a tu se igra za svjetske bodove

Piše Tonči Vlašić
12. listopada 2024. - 12:32

Počele su kvalifikacije jakog juniorskog ITF-a Dubrovnik na tenis terenima u Gospinom polju. Tko će u glavni turnir, igraju i juniorke, i juniori, skupljaju se bodovi za svjetsku rang listu? Čitav idući tjedan će se igrati. Iz kojih su sve zemalja sudionici turnira? Bugarska, Italija, Češka, Slovenija, Crna Gora, Srbija, Bosna i Hercegovina, Mađarska, Austrija, Ukrajina, Poljska, Njemačka, Slovačka, Latvija, Velika Britanija, Francuska, Španjolska, Rusija, Grčka, Rumunjska, Kanada, SAD, Egipat...

U Sportskoj dvorani u Gospinom polju ove subote, u 17 sati, igraju košarkašice Raguse protiv KAŽL-a u 3. kolu Premijerlige. Ragusa ima 2/0, te dijeli vrh s Plamen Požegom, Zadrom Plus i Trešnjevkom 2009., dok je KAŽL u prva dva kola ostvario polovičan učinak. Prošle sezone 2/0 za KAŽL. Jedina ekipa koja protiv koje aktualne prvakinje nisu ostvarile pobjedu. 

Nakon košarkašica igraju odbojkašice Dubrovnika protiv Don Bosca. Početak utakmice 2. kola hrvatske Superlige je u 20 sati. Dubrovnik se vratio u najveći rang, ovo mu je prva domaća utakmica ove sezone u najvećem rangu. Bit će zanimljivo, za gošće igraju dvije Dubrovkinje, koje su nastavile školovanje u Zagrebu, te su napustile dubrovački klub, Nina Jakić i Ema Šušić. 

U nedjelju, 13. listopada, u Sportskoj dvorani u Gospinom polju s početkom u 16 sati igraju rukometaši Ardiaeija i Splita utakmicu 3. kola drugog ranga, Prve hrvatske lige - jug. Ardiaei ima polovičan učinak u prva dva kola. Pobjedu je ostvario na startu sezone protiv Kozale u dvorani Osnovne škole Župa dubrovačka gdje je do jučer igrao domaće utakmice. Ubuduće je njegov dom Gospino polje.

U 20 sati na programu je utakmica 3. kola Favbet Premijer lige košarkaša. Dubrovnik - Kvarner. Dubrovnik lovi prvu pobjedu, utekla mu je Cibona na startu, nikad nije bio bliži pobjedi protiv nje, potom nije imao izgleda kod Splita. Kvarner je na startu poražen kod Splita, a zatim je kod kuće dobio Alkara.  

12. listopad 2024 12:36