StoryEditorOCM
RukometUPISI DO 1. LISTOPADA |

ŽUPA DUBROVAČKA DOBILA RUKOMETNI KLUB Ime su dobili po vještim i neustrašivim ratnicima, moreplovcima...

Piše Tonči Vlašić
14. rujna 2021. - 13:57

Krenuo je s radom Rukometni klub Ardiaei. Osnovan je od strane deset mladih i ambicioznih ljudi, sve redom donedavnih rukometaša, kojima je rukomet dio života i koji imaju želju nastaviti raditi i igrati rukomet u cilju promicanja sporta i zdravih načina življenja. Naš klub čine sve redom izvrsni, dokazani igrači. Nastupali smo u svim ligama hrvatskog rukometa, pa tako i u Premijer ligi po prvi put u povijesti Dubrovnika. Kroz sve te godine, skupili smo ogromno iskustvo i znanje te upijali savjete vrhunskih trenera koji su nas vodili ka najvećim uspjesima. Među nama ima igrača koji su završili igračku karijeru i već su vlasnici trenerskih licenci te se redovito usavršavaju kroz različite oblike seminara i tečajeva sa iskusnim stručnjacima. To nam daje garanciju u siguran i kvalitetan razvoj. Naše znanje sada želimo usavršavati i prenositi na mlađe generacije jer smatramo da je to temelj za zdravu budućnost kako našeg kluba, tako i rukometnog sporta – istaknuo je Leo Brnin, predsjednik novoosnovanog kluba iz Župe dubrovačke.

- Bavljenje sportom, pogotovo momčadskim, uvelike doprinosi razvoju djece. Djeca se uče zdravim navikama, suradnji, poštovanju i preuzimanju odgovornosti. Uče se pobjeđivati i gubiti, a to je ono s čim se susreću kroz život. Naš cilj je da uz kvalitetan, moderan i individualan pristup svakom djetetu, pomognemo da djeca izrastu u kvalitetne ljude i dobre sportaše. Dakako, druženje i upoznavanje novih ljudi i sve ono što sport donosi jamči uspomene za cijeli život. Klub smo osnovali u Župi dubrovačkoj, zbog velikog potencijala u razvijanju mlađih uzrasta. Osnovna škola u Župi dubrovačkoj ove godine broji najveći broj učenika (916) od svih škola u županiji – naglasio je Brnin u pismu medijima u kojem je predstavio klub.

image
Leo Brnin u dresu RKHM Dubrovnik protiv Splita u Gospinom polju 2019. godine

- Inspiraciju za ime kluba pronašli smo u Ardijejcima. Ardijejci su ilirsko pleme, poznati kao vješti i neustrašivi ratnici, moreplovci. Među prvima su naselili prostore današnje Župe dubrovačke. Puno ideja ćemo pokušati prenijeti u ovaj projekt. Početci su uvijek teški, ali volja i stav koji imamo da je svatko onaj sa dobrom voljom i energijom dobrodošao nam daju nadu da će ova pozitivna priča trajati. Nadamo da će nas žitelji Župe dubrovačke prepoznati i podržati. Ovim putem bi željeli naglasiti da smo zahvalni svim onima čiju podršku imamo, u ovoj fazi prvenstveno Općini Župa dubrovačka, Osnovnoj školi Župa dubrovačka, dubrovačkom Gradonačelniku i privatnim firmama koje nas podržavaju. Njima ćemo se znati zahvaliti kroz trajanje natjecateljske sezone koja će biti duga, i financijski zahtjevna. Tu se nadamo da ćemo naići na otvorena vrata svih onih koji bi nam mogli pomoći – naglasio je Brnin, te pozvao sve zainteresirane osnovnoškolce da se prijave za školu rukometa putem mail-a na rkardiaei@gmail.com ili na broj mobitela 099/799-0482. Prijave traju do 1. listopada.

25. travanj 2024 20:30