StoryEditorOCM
OstaloSPORTSKA SUBOTA

Košarkašice, rukometaši i odbojkašice u akciji: Ragusa i Ardiaei dočekuju lidera, a lider Dubrovnik je domaćin prvom pratitelju

Piše Tonči Vlašić
24. veljače 2024. - 11:02

Dvije utakmice u subotu u Gospinom polju – dva derbija, prvo košarkašica, a zatim odbojkašica. U prvom domaćin je prvi pratitelj, a gost je lider, a u drugom je domaćin lider, a gost je prvi pratitelj. Ženski košarkaški klub Ragusa ima pobjedu manje od Požege, a Ženski odbojkaški klub Dubrovnik ima dvije pobjede više od druge ekipe zagrebačke HAOK Mladost.

U Premijer ligi košarkašica pet ekipa je u igri za četiri mjesta u doigravanju za prvaka. Jedan će otpasti. Tko? Plamen Požega ima pobjedu više od Raguse i Trešnjevke 2009., a dvije pobjede više od Medveščaka i KAŽL-a. Šest kola je do kraja ligaškog dijela. Ragusa dočekuje Požegu jača za reprezentativku Izraela, iskusnu Jennifer Ann Fleischer, kojoj će to biti debi u Gospinom polju u dresu aktualnih prvakinja.

Odbojkašice Dubrovnika za cilj imaju povratak u najveći rang. Prvenstvo su otvorile s četrnaest pobjeda, prošlo kolo upisale prvi poraz kod ekipe Veli vrh, koja, kao i druga ekipa Mladosti, ima dvije pobjede manje od dubrovačke ekipe.

Utakmica Ragusa – Požega igra se u Gospinom polju od 16 sati, a utakmica Dubrovnik – HAOK Mladost II od 19 sati.

Bit će zanimljivo oe subote i u Župi dubrovačkoj, na Mljekari gdje rukometaši Ardiaei dočekuje lidera južne skupine drugog razreda, riječki Zamet. Nema domaćin što izgubiti, koliko može protiv najboljeg sastava lige, koji lovi povratak u najveći rang? Prošlo, 12. kolo, prvo drugog dijela Ardiaei je dobio BM07 32:23 i stigao do sedme pobjede. Ima pet poraza, te zauzima šesto mjesto u konkurenciji dvanaest klubova. Zamet je bez poraza – jedanaest pobjeda i jedan neodlučan rezultat.  

Utakmica na Mljekari Ardiaei - Zamet se igra od 18 sati.

27. travanj 2024 10:01