StoryEditorOCM
RukometKUĆI PJEVAJUĆI

U petak su bili trećeligaši, a niti tri dana poslije slave drugoligašku pobjedu, i to u gostima, Ante Franić, trener Opuzena: ‘Velika pobjeda!‘

Piše Tonči Vlašić
2. listopada 2022. - 23:31

Arena Pula – Opuzen 22:23! Prije tri dana su se opuzenski rukometaši spremali za početak sezone u južnoj skupini Druge hrvatske lige, trećem rangu, a 72 sata poslije vraćaju se kući iz Pule s drugoligaškim bodovima, pobjedom u 1. kolu južne skupine Prve hrvatske lige.

- Pripremali smo se za treći rang, za napast prvo mjesto, te se iduće sezone, na jesen 2023. godine, naći u ovom društvu drugoligaša. Počeli smo s pripremama za na vrijeme. Imali smo dobru prošlu sezonu, radili smo proteklih mjesec dana više nego dobro te nismo nespremni dočekali novu sezoni i ovu situaciju. Plus, nekoliko dana prije odluke znali smo kako smo mi ti koji ulazimo u veći rang ako Dubrovnik ne bude igrao u njemu, a znali smo situaciju u Dubrovniku, te smo, kažem, spremni dočekali put u Pulu i prvu utakmicu – priča Ante Franić, trener Opuzena, a zatim o prvih 60 minuta u drugom razredu.

- Naš vratar Daniel Jarić je bio prevaga. Imao je, ako se ne varam, petnaestak obrana. Vodili smo tijekom prvog poluvremena, oni su poveli u drugom, ali smo se vratili. Kad se sve zbroji, 23:22 za nas. Velika pobjeda. Nama je cilj ostati u ovom rangu. Pula, koja je također novak u ligi, ima isti cilj. Dakle, dobili smo izravnog konkurenta, i to u njegovoj dvorani. Sve skupa, jučer trećeligaši, danas pobjeda u drugoj ligi u gostima. Čudo – naglasio je trener Opuzena.

Osim Jarića u Puli su još za Opuzen igrali Franko Brečić, Vladimir Koncul, Julio Jelavić, Kristijan Marević, Bruno Bošković, Ivan Sršen, Josip Prović, Karlo Crnčević, Vlaho Lovrić, Mihael Ujdur, Marko Cvitković, Kristijan Palinić, Mate Nikolić, Goran Marković i Luka Deak.

Opuzen u 2. kolu dočekuje Rudar Adria Oil, koji je na startu odigrao 28:28 kod kuće u Labinu s Hrvatskim dragovoljcem

26. travanj 2024 04:15