StoryEditorOCM

Slave povratnik Srna, pa Čupić, Jelinić... Hrvatska se nije predala nakon što je ostala bez prilike izboriti polufinale, a to najbolje zna Island!

Piše Tonči Vlašić
24. siječnja 2022. - 17:21

Hrvatska je prije dva dana ostala očekivanim porazom od Danske, a zbog neočekivanog poraza prije toga od Crne Gore, bez izgleda za polufinale Europskog prvenstva, ali nije se predala. Zna to najbolje Island, kojem je pobjeda protiv naših širom otvarala put u polufinale. Ovako, tko zna hoće li na kraju uspjeti. 

Island je bolje otvorio utakmicu, imao u dva navrata pet pogodaka viška (9:4 i 10:5), a na odmor otišao sa (samo) dva pogotka viška (12:10). U nastavku, prvih 15 minuta, sjajna Hrvatska. U obrani, ali i u napadu. Rezultat toga je bio za pet (19:14 i 20:15). Ipak, nakon vodstva 21:17, Island je napravio 5:0 te preokrenuo rezultat u svoju korist. Činilo se kako ćemo ostati opet praznih ruku, ali do kraja dva pogotka naših, dok Island svoje prilike nije iskoristio. Hrvatska slavi pobjedu. Dobila je Island s 23:22. 

image
Zvonimir Srna
Ante Čizmić/Cropix
image
Omar Ingi Magnusson nije uspio proći pokraj Zvonimira Srne i Jakova Gojuna, Hrvatska je slavila s 23:22
Attila Kisbenedek

Zvonimir Srna je igrao na otvaranju prvenstva protiv Francuske, potom je bio pozitvan na testiranju, te je bio u izolaciji. Sad se vratio na teren. Povratak će pamtiti po svojoj prvoj pobjedi na velikom natjecanju, i to protiv jedne sjajne reprezentacije, a kakva je Island, koja je samo 48 sati prije dobila Francusku u Budimpešti sa čak 29:21. 

Srna je postigao jedan pogodak protiv Islanda, u strijelce su se upisala i dva preostala Metkovca u reprezentaciji. Iskusni Ivan Čupić je pet puta tresao mrežu, realizirao svih pet sedmeraca, a mrežu Islanda je jednom zatresao i Marin Jelinić, još jedan debitant na velikom natjecanju, koji je na prvenstvo pozvan naknadno, a kojem je ovo druga pobjeda (igrao je i pogađao protiv Ukrajine u prvom krugu).

image
Slavi Ivan Čupić
Ante Čizmić/Cropix

Hrvatska je sad neočekivano, ali zasluženo osvojila prve bodove u drugom krugu. Čeka je još Nizozemska za dva dana u zadnjem kolu drugog kruga. Hoće li nakon toga igrati još jednu utakmicu, onu za peto mjesto?

DRUGI KRUG

Poredak naše skupine drugog kruga, koja se igra u Budimpešti: 1. Danska 6 bodova / 3 utakmice, 2. Francuska 4 boda / 3 utakmice, 3. Island 4 boda / 4 utakmice, 4. Nizozemska 2 boda / 3 utakmice, 5. Crna Gora 2 boda / 3 utakmice, 6. Hrvatska 2 boda / 4 utakmice. 

Danas još igraju: Danska - Nizozemska i Francuska - Crna Gora, te u zadnjem kolu, u srijedu, 26. siječnja: Crna Gora - Island, Nizozemska - Hrvatska, Danska - Francuska. 

Prva dva igraju polufinale, treći utakmicu za peto mjesto.

image
Hrvatski izbornik Hrvoje Horvat
Ante Čizmić/Cropix
16. travanj 2024 20:12