StoryEditorOCM
RukometDUBROVAČKI VJESNIK NA OLIMPIJSKIM IGRAMA U PARIZU

Ništa nam neće ovi dan pokvarit, pa ni ovaj debakl koji se sad dogodio

Piše Tonči Vlašić
2. kolovoza 2024. - 15:35

Nakon Njemačke, pobjede 31:26, smo poletjeli, dva dana poslije smo opet sletjeli, i to ne lijepo. Tresnuli smo o pod. Izgubili uvjerljivo, 27:37 od Švedske. Raspali se krajem prvog poluvremena, nestali početkom drugog. Kad se zbrojilo jedno i drugo, bilo je, ajme nama.  

Ukratko o prvih malo više od polovice minuta utakmice, jer je već u 35. minuti bilo jasno kako ćemo nakon druge pobjede upisati drugi poraz, a nije da je krenulo odmah po zlu. Naime, imali smo nakon 0:1 i 1:2 vodstvo 6:2, još tri puta plus četiri (7:3, 8:4 i 10:6), te 11:9 nakon što smo prekinuli prvu seriju Švedske od tri pogotka. Nova 3:0 serija suparnika odvela nas je opet u minus (11:12), a poslije izjednačenja na 12:12, više se nismo oporavili. Krajem prvog poluvremena je na semaforu pisalo 12:14, pa 13:16, 14:17 i 15:18, a to je bio rezultat s kojim se otišlo na odmor.  

Prvi pogodak u nastavku postigli smo nakon pet i pol minuta, Domagoj Duvnjak je naciljao, ali do tog pogotka našeg kapetana Švedska je imala osam pogodaka viška (15:23). Bilo je potom i gore, u 56. minuti dvoznamenkasti zaostatak (24:34), potom i minus jedanaest (25:36)... Već smo nakon 15:23 bili zamijenili brojku u rubrici porazi.

Čeka nas još utakmica u nedjelju sa Španjolskom. Ha, budemo li kakvi smo bili protiv Njemačke, imamo izgleda za treću pobjedu, ne budemo li, bit će treći poraz. Švedska je protiv nas došla do druge pobjede, te ostala u igri za četvrtfinalom. U ovom trenutku, nakon prve utakmice u našoj skupini, Švedska i mi po 4 boda iz četiri utakmice, Španjolska, Slovenija i Njemačka po 4 boda iz tri utakmice, dok je zadnji Japan bez boda iz tri utakmice.

Danas još igraju Njemačka i Španjolska, te Japan i Slovenija. U zadnjem kolu Švedska i Japan, Njemačka i Slovenija, a mi sa Španjolcima stavljamo točku na ‘i‘ natjecanja po skupinama. Nakon toga ćemo znati jesmo li u četvrtfinalu, ili idemo kući.

image

Zvonimir Srna protiv Švedske

Aris Messinis/Afp

Metkovac Zvonimir Srna je protiv Švedske postigao jedan pogodak, Ivan Martinović je bio naš prvi strijelac s 8 pogodaka, Luka Cindrić je postigao 5...

Hvala Sinkovićima, učinili su nam ovaj petak tako lijepim. Ni loše izdanje rukometaša ga nije moglo pokvarit.

16. rujan 2024 20:53