StoryEditorOCM
RukometMETKOVAC ZVONIMIR SRNA

Reagirao je sjajno, zatomio je poznatu agresivnost u dobrim granicama, bio efikasan u napadu i pokazao se kao iznimno jaka karika Zagreba!

Piše Tonči Vlašić
16. svibnja 2023. - 14:24

Prve trofeje sa Zagrebom uzeo je u sezoni 2020./21., i lani opet dupla kruna, a sad je pospremio u svoj osobni karton peti trofej – treći naslov prvaka Hrvatske. Hoće li opet slaviti duplu krunu? Završnica Kupa Hrvatske igra se 26. i 28. svibnja u Poreču. PPD Zagreb igra za finale protiv Sesveta, koje su u četvrtfinalu senzacionalno izbacile Nexe. Trogir i Bjelovar su u drugom polufinalu. Trogir je tu favorit.

Zvonimir Srna je odradio, ističe Dražen Pinević, prvo rukometno pero ne samo Sportskih novosti, veliki posao za PPD Zagreb u četvrtoj utakmice finala za prvaka u Našicama protiv Nexea, pobjedi 28:27, kojom je zagrebački klub zaključio posao te na svoj dres ‘prišio’ trideset i prvu ‘zvjezdicu’ najboljeg u Lijepoj našoj.

Ovaj put je bilo teže osvojiti naslov nego prošle sezone – istaknuo je Srna.

Bilo je jer je popis problema s kojima se susretao PPD Zagreb ove sezone dug, baš dug. Lakše bi bilo nabrojiti tko nije bio ozlijeđen. Srna je, kad se sve zbroji, dugo bio izvan terena zbog ozljede. Tri puta se morao vratiti...

Kako će reagirati Zvonimir Srna? – pitao se i Pinević uoči finala, te četvrte utakmice pogotovo jer Metkovac na klupi PPD Zagreb, trofejni igrač i isto tako trener Slavko Goluža nije mogao računati na sve igrače, a nakon utakmice je napisao: Reagirao je sjajno, zatomio je poznatu agresivnost u dobrim granicama, bio efikasan u napadu i pokazao se kao iznimno jaka karika Zagreba.

Što kaže Srna?

- Bili smo hrabri, pametniji nego u prvoj utakmici u Našicama. Nismo jurcali po priključak pod svaku cijenu, igrali smo gol po gol i gradili našu pobjedu. U prvom susretu u Našicama htjeli smo sve na brzinu nadoknaditi, pa smo pali i više se nismo uspjeli vratiti. Sada je bilo drugačije i to je rezultat naše pobjede. Bolji smo od Nexea i mislim da smo apsolutno zasluženo obranili naslov prvaka Hrvatske.

Pet puta je pogodio u četvrtoj, samo jedan njegov šut nije tresao mrežu Nexea. Kako je sad zadnja loža. Dva, tri puta je zbog nje prekidao sezonu...

- Svaki puta se trebalo vraćati, što nije uvijek jednostavno. Dosta pričamo o tome, kako to riješiti, radili smo puno na prevenciji, ali se vraća.

Za Sportske je otkrio kako je o tome razgovarao i sa rođakom Darijom Srnom, legendarnim kapetanom ‘Vatrenih’. Traži rješenje kako bi trajno riješio problem.

Srna nije jedni Metkovac u dresu PPD Zagreb s naslovom prvaka Hrvatske. Trofejni Ivan Čupić, koji je stigao u ljeto 2021., drugi put je prvak Hrvatske. S klupe ih je lani vodio Metkovac Ivica Obrvan, kojeg usred sezone naslijedio Slavko Goluža. Ne može PPD Zagreb bez Metkovaca!

25. travanj 2024 07:11