StoryEditorOCM
RukometHALO, NJEMAČKA!

Javio nam se Zvonimir Srna nakon pobjede protiv Austrije. Pitali smo ga je li riješeno pitanje prolaska na Olimpijske igre?

Piše Tonči Vlašić
15. ožujka 2024. - 13:25

Vaterpolisti su već na Olimpijskim igrama, košarkaši su još uvijek u igri, a rukometaši sad igraju, i prvi korak na tom putu do Pariza, možda i najvažniji, riješili su u svoju korist. Dobili su u Hannoveru s 35:29 Austriju.

Dagur Sigurdsson je tako svoj život na klupi Hrvatske počeo pobjedom. Prvi put je Hrvatska igrala sa samo jednim klasičnim lijevim vanjskim, a taj jedan je bio zlata vrijedan – Zvonimir Srna je postigao šest pogodaka, bio drugi strijelac naše reprezentacije. Samo je uspješniji bio Ivan Martinović, koji je postigao 9 pogodaka.

U drugoj utakmici skupine domaćin, Njemačka je s 41:29 svladala Alžir. Je li s pobjedom protiv Austrije riješeno pitanje prolaska u Pariz jer će na Olimpijske igre dvije najbolje reprezentacije skupine.

- Nije – k’o iz topa će 26-godišnji Metkovac.

- Utakmica protiv Austrije bila je dosta važna da uđemo u ovaj turnir kako treba, osvojimo dva boda i dobijemo sigurnost i samopouzdnje za ostale utakmice. Znali smo kakva je Austrija, kako su nas namučili na Europskom prvenstvu u siječnju i uzeli nam dosta važan bod. Odlično smo se spremili. Bili oprezni. Odigrali baš jednu dobru utakmicu. Sad je fokus na Njemačkoj – kaže Srna.

image

Luka Cindrić i Zvonimir Srna

Ante Cizmic/Cropix

Protiv domaćina naši igraju u subotu, 16. ožujka, od 14.30 sati. Dan poslije, u nedjelju, 17. ožujka, suparnik je Alžir od 16.45 sati. Srna, tako i ostali, oprezan je unatoč uspjehu protiv Austrije. Opekli su se naši već jednom, u kvalifikacijama za prethodne Olimpijske igre, bili su najslabiji u krugu s Francuskom i Portugalom. Ne zaboravlja se pobjeda Portugala protiv domaćina, Francuske...

Ne krije Srna, Olimpijske igre su non stop u glavi.

- EP i SP su jedno, a Olimpijske igre su, čitajući, gledajući i slušajući, nešto posebno. Uvijek sam sanjao da nastupim na njima, te osvojim medalju. Ali, polako. Nećemo žuriti. Idemo odraditi ovaj turnir do kraja, baciti se na glavu kako bi osigurali plasman na Olimpijske igre – rekao je Zvonimir.

21. travanj 2024 13:50