StoryEditorOCM
RukometOGLASIO SE ARDIAEI

Prva momčad seli u Dubrovnik, rukometaši opet u Sportskoj dvorani u Gospinom polju, potvrđeno kad se igra prva utakmica

Piše Tonči Vlašić
9. listopada 2024. - 13:22

Nakon više od tri godine od osnutka kluba, došli smo do jedne male prekretnice u funkcioniranju.

Nakon sastanka sa predstavnicima Općine Župa dubrovačka, kao i predstavnicima Dubrovačkog saveza sportova i Grada Dubrovnika, Izvršni odbor kluba je na posljednjoj skupštini iznio prijedlog da seniori nastave svoje domaće utakmice igrati u Dubrovniku, u dvorani Gospino Polje, što je skupština kluba i prihvatila ponajviše iz razloga što Grad Dubrovnik, nažalost, više nema rukometni klub u rangu natjecanja u kojem se natječe Ardiaei, te bi to bila prilika za još snažniji rad i veće ambicije kluba.

Što se tiče samog kluba, od osnutka do danas smo u stalnom rastu, kako rezultatski, tako i logistički, te je već u svojoj 1. sezoni uvjerljivo osvojena 2. HRL – Jug, te se klub plasirao u 1. HRL Jug u kojoj sigurno plovimo već 3. sezonu. Također je zabilježen odličan rezultat u Kupu gdje je Ardiaei ušao među 16 najboljih. Sve nabrojano moramo zahvaliti prvenstveno vjernim sponzorima kluba te grupi ljudi koji igraju i vode klub s ogromnom dozom entuzijazma i ljubavi!

Najvećim uspjehom ipak smatramo što smo za rukomet zainteresirali veliki broj djece, ponajviše sa područja Župe dubrovačke koji predano i vrijedno rade sa licenciranim trenerima, te pokazuju izniman napredak i odlične rezultate. Od prošle godine RK Ardiaei ima i svoj pogon mlađe dobnih uzrasta i u Konavlima, u sklopu O.Š. Gruda.

U ovoj priči, naravno da najveću pažnju usmjeravamo upravo prema mlađe dobnim uzrastima s kojima ostajemo kao i do sada u dvorani O.Š. Župa dubrovačka a osim toga klub ćemo pokušati dodatno razvijati i osnažiti i sa djecom iz Grada. Ipak, sama djeca svoje uzore i idole vide upravo u seniorima te je nužno da seniori igraju ozbiljan, brz i moderan rukomet sa najvećim ambicijama, stoga se veselimo novim izazovima i širenju na područje Grada Dubrovnika.

Ovakavu objavu želimo završiti sa zahvalom Općini Župa dubrovačka na pruženoj prilici da osnujemo klub i damo jednu novu ponudu župskoj djeci i župskoj publici koja voli sport i rukomet.

Nadamo se da smo uvijek predstavljali naš kraj u najboljem svijetlu i da ćemo to i nastaviti raditi svojim igrama i pristupom - objavio je na svojoj stranici Rukometni klub Ardiaei, koji će nakon polovičnog učinka na startu nove sezone, pobjede protiv Kozale u dvorani Osnovne škole Župa dubrovačka i poraza kod Dubovac Gaze u Karlovcu, iduću utakmicu, ogled 3. kola u južnoj skupini Prve hrvatske lige, drugom rangu, odigrati protiv Splita u nedjelju, 13. listopada, u Gospinom polju s početkom u 16 sati. 

09. listopad 2024 13:30