StoryEditorOCM
RukometZAGRIJAVANJE ZA NOVU SEZONU

Pripreme za pet, Ardiaei uzeo sve na oba turnira, Marino Knez broj jedan u Mostaru, a na Mljekari Hrvoje Lončarica

Piše Tonči Vlašić
16. rujna 2024. - 16:02

S dva osvojena pripremna turnira ulaze rukometaši Ardiaeia u novu sezonu, svoju treću u južnoj skupini Prve hrvatske lige, a to je drugi razred hrvatskog rukometa. 

Novosti ima na klupi, a ima i u sastavu. Rudolf Čužić je novi trener, naslijedio je Antonia Lončaricu, koji je postao koordinator kompletnog pogona mlađih dobnih skupina kluba gdje će osim vođenja djece nadgledati i usmjeravati i rad ostalih trenera. Čužić je trenersku karijeru počeo u Metkoviću, još dok nije zaključio igračku. Pomagao je Ardiaeiu kao igrač, sad će ih voditi s klupe. 

Leo Brnin je zaključio karijeru iako bi, smatra većina, mogao još uvijek puno. Tko zna, možda ga uspiju nagovoriti, a u međuvremenu je uprava kluba nagovorila na dolazak Marina Babića, iskusnog ljevaka iz Trogira, jednog od najboljih strijelaca Premijer lige posljednjih nekoliko sezona. Došao je i Bruno Ugrin, pivot, koji je zadnje nastupe imao za španjolski Alicante. Potom lijevi vanjski Davor Romić, koji je ponikao u metkovskoj školi rukometa, pa Ajdin Zahirović, srednji vanjski, organizator igre, koji je iskustvo stekao igrajući u prvom razredu poljskog i rumunjskog rukometa. Među vratnicama je također jedno novo ime - Vasilije Vujović, koji je došao iz premijerligaša Dubrave, a igrao je u Premijer ligi i za Osijek

Naravno, pohvalit će se Ardiaei što su mnogi produžili suradnju: vratar Luka Morović, kapetan Hrvoje Lončarica, Teo Putica, Hrvoje Hladilo, Marino Knez, Petar Bazdan, Paolo Bašica, Ivan Jurić...

image

Rukometni klub Ardiaei

Tonči Vlašić/

- Okosnica momčadi je ostala na okupu, a stigla su pojačanja – istaknut će Čužić.

Ardiaei je osvojio turnir u Mostaru (bolji u polufinalu od crnogorskog kluba Zabjelo, a u finalu od domaćina, Zrinjskog), pivot Marino Knez je bio izabran za najboljeg igrača. Sad je bio najbolji na svom turniru u Župi dubrovačkoj. Dobio je u polufinalu Izviđač, drugu ekipu kluba iz Ljubuškog, sudionika europskih kupova, a u finalu Lovćen Cetinje. Zanimljivo, u obje utakmice je bio bolji istim rezultatom 36:33. Lovćen je finale izborio pobjedom na sedmerce 35:33 (32:32) protiv Ribola Kaštela, koja je u utakmici za treće mjesto svladala Izviđač 41:26. Kapetan Hrvoje Lončarica je proglašen za najboljeg igrača na Mljekari.  

SJEĆANJE NA IVA LUČIĆA

Turnir na Mljekari, koji je okupio četiri kluba iz tri države, imao je notu sjećanja na prijatelja, rukometaša, kapetana i Župljanina Iva Lučića, koji nas je prerano napustio 2009. godine.

- Iako svako ljeto odigramo memorijalnu utakmicu u sjećanje na Iva, ovaj put smo podigli to na malo veću razinu organizacijom turnira - rekao je Nikša Bušlje, bivši rukometaš, danas član uprave Ardiaeia.

image

Rukometni klub Ardiaei

Tonči Vlašić/
image

Rukometni klub Ardiaei (Marino Knez)

Tonči Vlašić/
image

Rukometni klub Ardiaei (trener Rudolf Čužić)

Tonči Vlašić/
image

Rukometni klub Ardiaei (Ajdin Zahirović)

Tonči Vlašić/
image

Rukometni klub Ardiaei (Hrvoje Hladilo)

Tonči Vlašić/
image

Rukometni klub Ardiaei

Tonči Vlašić/
image

Rukometni klub Ardiaei (Hrvoje Lončarica)

Tonči Vlašić/

U polufinalu Knez je bio prvi strijelac Ardiaeia s osam pogodaka, Bašica je postigao šest, Ugrin pet, Babić, Hladilo, Jurić i Lončarica po dva, te Putica i Romić po jedan, a u finalu Lončarica i Bašica po sedam pogodaka, Putica šest, Knez tri, Zahirović i Ugrin po dva, a po jedan Babić, Jurić te Morović. 

POBJEDNICI TURNIRA NA MLJEKARI

Ardiaei je turnir na Mljekari osvojio pod vodstvom Rudolfa Čužića igrajući u sastavu: Ajlin Zahirović, Luka Matušić, Teo Putica, Davor Romić, Petar Bazdan, Marin Babić, Bruno Ugrin, Paolo Bašica, Luka Morović, Marino Knez, Hrvoje Hladilo, Vasilije Vujović, Ivan Jurić, Hrvoje Lončarica, Dean Arsić i Matej Lončar

Ukupno pet provjera je imao već Ardiaei. U prvoj provjeri je dobio u Opuzenu istoimenog domaćina s 23:18.

PRVO DOMA KOZALA 

Na startu nove sezone u južnoj skupini Prve hrvatske lige, drugom razredu, utakmice 1. kola igraju se zadnji vikend u rujnu, Rukometni klub Ardiaei ima domaći zadatak protiv Kozale (nedjelja, 29. rujna), a potom će u goste. Dubovac Gaza ga čeka u 2. kolu. 

Ukupno je dvanaest klubova u ligi. Ardiaei će u prvom dijelu dočekati još Split, Zadar 1954, Ribola Kaštela, Umag i Vodice, a gost je još Rovinja, Buzeta, Senja i Hrvatskog dragovoljca. Prvi dio završava 8. prosinca, drugi počinje 15. veljače. Zadnje, 22. kolo, igra se 4. svibnja.

16. rujan 2024 16:03