StoryEditorOCM
RukometPAKET24 PREMIJER LIGA

Poznat raspored Lige za ostanak, RKHM Dubrovnik kreće iz Zagreba, a potom mu dolazi...

Piše Tonči Vlašić
15. veljače 2022. - 07:23

Ligu za ostanak RKHM Dubrovnik otvara 19. veljače gostovanjem kod Dubrave, potom 26. veljače dočekuje Spačvu iz Vinkovaca nakon čega je 5. ožujka gost Rudara. U 4. kolu, 12. ožujka, dolazi u Gospino polje Karlovac, a u 5. kolu, koje se igra 26. ožujka, gost je Umaga.

U 6. kolu, 2. travnja, dolazi Dubrava, 9. travnja RKHM Dubrovnik je gost Spačve. Zatim, 23. travnja dočekuje Rudar, 30. travnja u predzadnjem 9. kolu je gost Karlovca, a u zadnjem, 10. kolu, domaćin je Umagu.

U Ligu za ostanak, koja broji deset klubova, klubovi su prenijeli međusobne rezultate, igrat će doma i vanka protiv klubova s kojima nisu bili u skupini. Dva najslabija sastava Lige za ostanak ispadaju iz najvećeg ranga, PAKET24 Premijer lige, a sedmi i osmi igraju dodatne kvalifikacije za ostanak s drugoplasiranim klubovima južne i sjeverne skupine Prve hrvatske lige.

RKHM Dubrovnik kreće od nule, njegova je najslabija pozicija. Kreće sa željom ostaviti iza sebe dva sastava, dohvatiti dodatne kvalifikacije. Zadatak mu nije lagan jer predzadnja Moslavina starta sa 6 bodova, Rudar i Spačva kreću u borbu sa 7 bodova, Karlovac i Umag s 8 bodova, Zamet i Dubrava s 10 bodova, Bjelovar s 11 bodova, a Trogir s 13 bodova.

U 1. kolu Lige za ostanak još igraju Karlovac – Zamet, Rudar – Bjelovar, Spačva – Trogir, te Umag – Moslavina.

26. travanj 2024 15:10