StoryEditorOCM
RukometPAKET24 PREMIJER LIGA

Pobjeda im izmakla u posljednjoj sekundi, ali ne predaje se RKHM Dubrovnik, povijesnim uspjehom u gostima poslao poruku: ‘Ne otpisujte nas!‘

Piše Tonči Vlašić
19. veljače 2022. - 20:46

Izgubio je RKHM Dubrovnik sve utakmice u prvom dijelu sezone, zbog toga krenuo u drugi dio s nule, praznih ruku. Za mnoge je njegov pokušaj da izbori ostanak u najvećem rangu - nemoguća misija, ali ne predaje se. Uspio je kod Dubrave uzeti bod. Odigrao je 26:26. Prekinuo crni niz. I kad je ostvario prvi pozitivan rezultat ove sezone, ujedno je ovo prvi povijesni bod u gostima u najvećem rangu, odmah je sve pozitivnije, ljepše, iako je, naravno, i dalje situacija teška. 

Ali, ako je uspio kod Dubrave, zašto ne bi i kod drugih. I nek se zna, na kraju je domaćin slavio, a ne RKHM Dubrovnik. Dubrava je izjednačila u zadnjoj sekundi. Prethodno je Luka Bevanda je 49 sekundi prije kraja realizirao sedmerac za vodstvo 26:25 dubrovačkog sastava. 

Bevanda sjajan u napadu, 11 njegovih pogodaka, sjajan učinak imali su još Nedjeljko Jurković, koji je postigao sedam pogodaka, a koji je zbog ozljede morao iz igre u 50. minuti. Toni Jakić je pet puta tresao mrežu domaćina, a po jednom Vlado Raos, Mihael Krešić i Dino Bukva. Kristijan Raguž na vratima je imao devet obrana. RKHM Dubrovnik je zaustavio juniorskog reprezentativca Dubrave Ivana Barbića. Jest, postigao je Barbić devet pogodaka, ali samo jedan iz igre. 

Povijesni uspjeh u gostima RKHM Dubrovnik je ostvario igrajući u sastavu: Kristijan Raguž, Antonio Tomić, Maroje Purin, Marko Pedić, Nedjeljko Jurković, Mihael Krešić, Dino Bukva, Toni Jakić, Nikola Đurković, Ivan Jurić, Luka Bevanda, Nikola Vranjković, Vlado Raos i Ivan Alamat.

UMAG I KARLOVAC IZGUBILI KOD KUĆE

Ostali rezultati 1. kola Lige za ostanak: Spačva – Trogir 34:25, Rudar – Bjelovar 32:26, Umag – Moslavina 21:34, Karlovac – Zamet 25:28.

Poredak: 1. Trogir 13 bodova, 2. Zamet 12 bodova, 3. Bjelovar 11 bodova,. 4. Dubrava 11 bodova, 5. Rudar 9 bodova, 6. Spačva 9 bodova, 7. Moslavina 8 bodova, 8. Karlovac 8 bodova, 9. Umag 8 bodova, 10. RKHM Dubrovnik 1 bod.

RKHM Dubrovnik 26. veljače dočekuje Spačvu iz Vinkovaca nakon čega je 5. ožujka gost Rudara. U 4. kolu, 12. ožujka, dolazi u Gospino polje Karlovac, a u 5. kolu, koje se igra 26. ožujka, gost je Umaga. U 6. kolu, 2. travnja, dolazi Dubrava, 9. travnja RKHM Dubrovnik je gost Spačve. Zatim, 23. travnja dočekuje Rudar, 30. travnja u predzadnjem 9. kolu je gost Karlovca, a u zadnjem, 10. kolu, domaćin je Umagu.

U Ligu za ostanak, koja broji deset klubova, klubovi su prenijeli međusobne rezultate, igrat će doma i vanka protiv klubova s kojima nisu bili u skupini. Dva najslabija sastava Lige za ostanak ispadaju iz najvećeg ranga, PAKET24 Premijer lige, a sedmi i osmi igraju dodatne kvalifikacije za ostanak s drugoplasiranim klubovima južne i sjeverne skupine Prve hrvatske lige.

24. travanj 2024 23:56