StoryEditorOCM
RukometGOSPINO POLJE |

ODRŽAN SASTANAK Ivo Dragić će napustiti RKHM Dubrovnik, a igrači će nastaviti bitku za ostanak u najvećem rangu!?

Piše Tonči Vlašić
9. veljače 2021. - 23:05
Tako je bilo uoči sezone 2019./20., prve povijesne u najvećem rangu - kapetan Maro Dabelić, trener Silvio Ivandija, dopredsjednik Ivo Dragić i tajnik Mateo Šanje foto: Tonči Vlašić

Igrači s jedne, te predsjednik Ivica Granić s druge strane – što se dogodilo na sastanku Rukometnog kluba hrvatske mladeži Dubrovnik iza zatvorenih vrata? Je li ultimatum igrača rezultirao odlaskom dopredsjednika Iva Dragića iz kluba, možda i samog predsjednika Granića? Ili je pak s druge strane Granić stao čvrsto iza Dragića, te je zbog toga većina igrača prve momčadi odlučila napustiti klub i sad je pitanje tko će igrati u nastavku prvenstva?

Podsjetnik, dosta toga ružnog se dogodilo u subotu navečer u Gospinom polju nakon novog poraza dubrovačkih rukometaša, ovaj put u 13. kolu kod kuće od Sesveta s 36:30, koji ih je ostavio na pet bodova te na posljednjem mjestu PAKET 24 Premijer lige. Sukobili su se s jedne strane Ivo Dragić, dopredsjednik kluba i njegov sin Antonio, inače kondicijski trener, a s druge strane igrači, roditelj jednog od igrača, te nekoliko prijatelja igrača. Prvo su 'letjele' grube riječi, a nakon toga šake.

Tko je koga zakačio te večeri, policija je uzimala izjave, gledala sliku, snimke.

Ivica Granić je prvi reagirao: suspendirao je Antonia Dragića. Igrači su odmah postavili ultimatum: 'Ili mi, ili Ivo Dragić'.

Razlog, da se ne ponavljamo, kratko: Ivo Dragić je zasut optužbama, dosta toga mu zamjeraju, i nije to od jučer. On je za drugu stranu glavni krivac svega lošeg u klubu i oko kluba u ovom trenutku, te zbog toga traže njegov odlazak. Njegovo prigovaranje s tribinama za vrijeme utakmice protiv Sesveta, opaske na račun igrača, za rezultat je imalo odgovor s druge stane, a kako nije završilo samo na riječima nakon subotnje utakmice, svjedočili smo uistinu ružnom događaju.  

Dakle, što su odlučili na sastanku u utorak navečer? Ivica Granić je uvažio zahtjeve igrača, u srijedu prijepodne će reći Ivu Dragiću da napusti klub, te vjeruje kako će to aktualni dopredsjednik, istaknuo je to u izjavi za Dubrovačku televiziju, nakon tog njihovog razgovora i napraviti, a to će značiti kako će igrači doći na trening te pod vodstvom Ante Lagatora se spremiti za novu utakmicu koju imaju već u subotu u Rijeci protiv Zameta, nastaviti bitku za ostanak u najvećem rangu. 

Međutim, odlazak Dragića, kojeg najavljuje Granić, ne znači kako mu je dokazana bilo kakva krivica po pitanju optužbi za izvlačenje novca iz kluba, kao i za 'aferu kombi(ji)'. Zbog toga ova priča neće ni u srijedu, 10. veljače, biti zaključena. Dragić ima pravo na obranu. Optužbe su teške.  

25. travanj 2024 00:43