StoryEditorOCM
RukometDOKAZE NA STOL! |

OBRAČUN ŠAKAMA Hoće li ovaj ružan događaj, koji je za crnu kroniku, a ne za rubriku sport, riješiti probleme RKHM Dubrovnik?

Piše Tonči Vlašić
8. veljače 2021. - 11:28

Nije bio ni način, ni vrijeme – to je sigurno. Ono što smo vidjeli nakon prvenstvene utakmice 13. kola PAKET 24 Premijer lige između RKHM Dubrovnik i Sesveta u Gospinom polju bilo je uistinu ružno.

Gosti su pobijedili s 36:30. Zasluženo, i oni nisu dio ove ružne priče. Naime, eksplodiralo je unutar dubrovačkog kluba. S jedne strane bila su većina igrača domaćih, zatim u prvom planu roditelj jednog igrača, te nekoliko prijatelja igrača, a s druge otac i sin Dragić, tj. Ivo Dragić, koji je dopredsjednik kluba, dodat ćemo 'alfa i omega kluba', te njegov sin Antonio, koji je u posljednje vrijeme u ulozi kondicijskog trenera.

Obračun je nakon utakmice počeo grubim riječima, a završilo je šakama, te je u Gospino polje na kraju pozvana i policija. Akteri su bili u Villa Palmi na saslušanju. Dvije osobe, javila je policija, lakše su ozlijeđene.  

Fitilj su zapalile riječi Iva Dragića, dopredsjednika kluba, koje je izrekao s tribina za vrijeme utakmice svojima na terenu. Nije sinoć Dragić bio drugačiji nego smo ga navikli gledati i, nažalost, slušati. Znaju to generacije igrača i trenera RKHM Dubrovnik, znaju to suci, delegati, te suparnici dubrovačkog kluba. Ako postoji način, koji nije baš lijep, to je u većini slučajeva taj njegov način.

Ali, to njegovo 'pametovanje' s tribina, ja sve znam o rukometu, a drugi ništa, ne bi bila kap koja je prelila čašu da je sve drugo u klubu super i sve za pet. Nije prvi put da se Ivo Dragić optužuje kako je čovjek koji se obogatio na račun rukometa i dubrovačkog kluba, i to na uštrb igrača i trenera, pogotovo domaćih (nekoliko njih, koji su ugradili sebe u uspjeh, napustilo je klub). U zadnje vrijeme su sve glasnije optužbe, i sve ih je više, pogotovo u trenutku kad je loša financijska situacija ne samo u dubrovačkom rukometnom klubu, već u kompletnom sportu, i ne, nažalost, samo sportu. Tako se u zadnje vrijeme sve više i više govori o klupskim kombijima, čiju je nabavu pomogao Hrvatski olimpijski odbor, a koje je, navodno, Dragić prisvojio, prebacio na svoju firmu!?

Naravno, ni Dragić(i) s druge strane nije/nisu ostao/li duž(a)n/i, ogorčen(i) zbog optužbi izrečenih na njihov račun, pogotovo jer je Ivo Dragić vukao glavne poteze, koji su doveli da klub iz trećeg ranga stigne vrlo brzo do povijesnog uspjeha, plasmana u najveći rang.

Ovaj ružan dio priče o(ko) RKHM Dubrovnik, koji je prije za crnu kroniku, a ne za rubriku sport, za nadati se kako bi trebao riješiti jednom zauvijek ovaj problem. Ukoliko se dokaže krivica Iva Dragića, za njega više nema mjesta u svijetu sporta, ali to što mu se stavlja na teret treba, naravno, napokon dokazat. Opet, što ako Dragić nije kriv? Kako će nakon ovog ružnog događaja, svega izrečenog (igrači: nećemo igrati dok je Dragić u klubu!), RKHM Dubrovnik u ovom istom sastavu nastaviti dalje, te ostvariti svoj sportski cilj – ostanak u najvećem rangu?

07. svibanj 2024 14:38