StoryEditorOCM
RukometPAKET 24 PREMIJER LIGA |

NEMILE SCENE U GOSPINOM POLJU Tučnjava između igrača i navijača domaćih s Ivom i Antoniom Dragićem, igrači dopredsjedniku: ‘Odlazi!‘

Piše Tonči Vlašić
6. veljače 2021. - 20:58
Nemile scene u Gospinom polju nakon utakmice Dubrovnik - Sesvete, sukob igrača i navijača s Ivom i Antoniom Dragićem foto: Tonči Vlašić

Nemile scene nakon utakmice 13. kola PAKET 24 Premijer lige između RKHM Dubrovnik i Sesveta u Gospinom polju, koju su gosti dobili s 36:30, međutim, ne između dva suparnika, već igrača i navijača (roditelja i prijatelja igrača) domaćih s jedne, te Iva i Antonia Dragića s druge strane, dopredsjednika dubrovačkog kluba odnosno kondicijskog trenera.

Ivo Dragić je tijekom utakmice uputio s tribina kritike na račun igrača, a kako to nije dobro sjelo roditeljima igrača, pale su ružne riječi nakon utakmice. Reagirao je dopredsjednikov sin, Antonio Dragić, nastala je gužva u koju je nakon toga uletio Ivo Dragić. Bilo je udaranja.

- Ovo je bruka i sramota. Nekoliko igrača se bori za klub, ostavlja srce na terenu, bez kune već duže vrijeme, i doživi uvrede od alfe i omege kluba, Iva Dragića, te njegovog sina. Sramota – prvi je reagirao Maro Dabelić, kapetan RKHM Dubrovnik.

Čulo se: ‘Dragiću odlazi iz Kluba‘. Došla je nakon svega i policija (potvrđeno je kako je jedna osoba ozlijeđena). Igrači ističu kako neće igrati dok je Ivo Dragić u klubu.

image
RKHM Dubrovnik - Sesvete foto: Tonči Vlašić
image
RKHM Dubrovnik - Sesvete foto: Tonči Vlašić

Utakmica je tako pala u drugi plan, a u njoj je opet Silvio Ivandija doveo Sesvete u Gospino polje, te je opet protiv Dubrovnika, kojeg je uveo u Premijer ligu prije dvije godine, odnio bodove. Pod njegovim vodstvom Sesvete su ove sezone prvi put u borbi za Ligu za prvaka. Nismo zaboravili kako ih je Ivandija preuzeo početkom prošle sezone kad su imale samo dva boda, a on Dubrovnik napustio osvojivši tri.

Prošle godine bilo je 27:26 za Sesvete, a sad uvjerljivije – 36:30.

Utakmica Dubrovnik – Sesvete? U 12. minuti su Sesvete prvi put imale više od pogotka prednosti (7:5), u 15. minuti tri (9:6), u 18. minuti četiri (10:6), u 25. minuti s dva pogotka u nizu opet četiri (11:15), u 29. minuti pet razlike (18:13), a s tom razlikom se otišlo na odmor (19:14). Samo jedna obrana vratara Dubrovnika u prvih 30 minuta igre, te osam pogodaka Luke Bevande iz devet šuteva!

Vrlo brzo u nastavku je bilo jasno kako neće biti ništa od iznenađenja, kako će Dubrovnik ostati na svojih pet bodova, te na začelju PAKET 24 Premijer lige.

Bevanda je utakmicu zaključio s 13 pogodaka, Luka Morović je branio u nastavku te imao pet obrana. Hrvoje Lončarica je postigao četiri pogotka, Marino Gabrieri, Tomislav Radić i Marino Knez po tri, a po dva Nedjeljko Jurković i Maro Dabelić.

Poredak: 1. Poreč 20 bodova, 2. Varaždin 1930. 18 bodova, 3. Gorica 18 bodova, 4. Sesvete 18 bodova, 5. Dubrava 14 bodova, 6. Zamet 11 bodova, 7. Bjelovar 9 bodova, 8. Umag 9 bodova, 9. Spačva 8 bodova, 10. RKHM Dubrovnik 5 bodova.

U 14. kolu, 13. veljače, RKHM Dubrovnik je gost Zameta.

24. travanj 2024 14:48