StoryEditorOCM
RukometPAKET24 PREMIJER LIGA

Nekompletni, više od 50 minuta pružali otpor Dubravi, ali nisu uspjeli produžiti nadu u ostanak

Piše Tonči Vlašić
2. travnja 2022. - 17:27

RKHM Dubrovnik - Dubrava 19:23

DUBROVNIK Sportska dvorana u Gospinom polju. Suci: Ante Pavić i Mate Torbarina (obojica iz Zadra), delegat: Siniša Rudić (Biograd na moru).

RKHM DUBROVNIK: Raguž (8 obrana), Tomić, Purin, Pedić I(1), Krešić (3), Kristović, Đurković, Jakić (3), Dobroslavić, Bukva (4), Alamat, Bevanda (4), Raos (4).

DUBRAVA: Matov (9 obrana), Barbić, Omeragić (3), Jurić (2), Komljenović (5), Mandić (3), Farkaš (2), Turčić, Šalić, Vidmar (1), Sofić (4), Petreković, Malbašić (2), Marković (2 obrane), Kaštelan (1).

Sedmerci: RKHM Dubrovnik 2/3, Dubrava 3/3

Isključenja: RKHM Dubrovnik 8 minuta, Dubrava 6 minuta

Luka Bevanda je pogodio za 26:25 vodstvo RKHM Dubrovnik usred Zagreba protiv Dubrave u završnici utakmice. Domaćin je krenuo u napad, nikad RKHM Dubrovnik se neće pomiriti s činjenicom kako je bio prekršaj u napadu, ali nisu se oglasili suci, a Stjepan Malbašić je sa zvukom sirene pogodio za 26:26.

Momčad trenera Renata Čovića nije uspjela utješiti ni činjenica kako je to prvi bod osvojen u gostima u najvećem rangu. Kolo poslije, dočekala je nakon prvog boda ove sezone, i prvu pobjedu. Pjesma je bila nakon pobjede protiv Spačve.

Nakon toga poraz kod Rudara, poraz kod kuće od Karlovca. Čović je zabranio igračima da bilo što prigovaraju sucima, a trebali su im reći puno toga. Kod Umaga nisu bili pravi. Slabi. Obrana je bila više nego dobra u prve četiri utakmice u Ligi za ostanak, nije kod Umaga, koji je stigao do prvih bodova u Ligi za ostanak. Zbog činjenice kako su imali nakon prva četiri kola (samo) tri boda, ne više, a trebali su, zaslužili su, gotovo se ugasila nada u čudo. Ostali su tek mali, mali izgledi. 

Dubrava je ove subote bila gost RKHM Dubrovnik, koji je uoči Karlovca kod kuće ostao na samo jednom vrataru. Stipi Maleničiću su liječnici zabranili nove nastupe. Dubravu nije dočekao juniorski reprezentativac i prvi strijelac RKHM Dubrovnik, te sedmi topnik lige Nedjeljko Jurković (ozljeda). Ionako je kratka klupa dubrovačkog sastava, sad je bila još i kraća. Ipak, borio se RKHM Dubrovnik. Vodio s 3:1, 4:2, 5:4, 6:5, 7:6 i 11:10 nakon čega je Dubrava do kraja prvog poluvremena postigla tri pogotka u nizu te s plus dva otišla na odmor. Imali su gosti početkom nastavka i četiri pogotka viška (12:16, 13:17), ali opet borba, opet se RKHM Dubrovnik nije predao. U 51. minuti je izjednačio (18:18), ali nakon toga tri pogotka u nizu Dubrave, koja je posljednjih pet minuta dočekala vodstvom 21:18...

RKHM Dubrovnik je brzo postigao 19. pogodak, imao napad za doći na jedan razlike. Nije uspio. Dubrava je u 58. minuti opet imala plus tri (19:22), i tu je priči bio kraj...

Više nema nade u čudo. Šteta što RKHM Dubrovnik nije izgledao ovako od početka sezone. Sigurno ne bi u Ligu za ostanak ušao praznih ruku, krenuo od nule, imao veliki zaostatak u odnosu na konkurenciju...

U 6. kolu RKHM Dubrovnik je gost Spačve. Potom dolazi Rudar, ide u goste Karlovcu, te na oproštaju od Premijer lige dočekuje Umag. 

26. travanj 2024 08:27