StoryEditorOCM
RukometOGLASIO SE I GRADONAČELNIK

Mato Franković o RKHM Dubrovnik: ‘Osobni ego i taština su jedini razlog zašto dubrovački rukomet gubi, a što je on dobio ne znam, možda...‘

Piše Tonči Vlašić
30. rujna 2022. - 16:29

Na vijest kako je RKHM Dubrovnik isključen iz drugog razreda, južne skupine Prve hrvatske lige (umjesto njega u ligu uključen Opuzen), kako u ovom trenutku nema predsjednika (Ivica Granić podnio ostavku), ni trenera, ni igrače, te kako je upitno hoće li nastaviti djelovanje (UO HRS-a je naveo kako je klub istupio, te će igrati niži rang, Drugu HRL - jug, ali i to je upitno s obzirom na situaciju), reagirao je i dubrovački gradonačelnik Mato Franković, koji je napisao: 

‘Gašenje RKHM Dubrovnik? Do danas se nisam želio oglašavati po pitanju RKHM Dubrovnik, ali mislim kako je danas došlo vrijeme i za to. 

Protekla dva mjeseca u suradnji RK Ardiaei Župa dubrovačka, odnosno bivšim rukometašima RKHM Dubrovnik, a uz njihove kontakte s gospodinom Granićem dosadašnjim predsjednikom kluba, željeli smo napraviti fuziju ova dva kluba kako bi u konačnici imali jednog stabilnog dubrovačkog prvoligaša. Ono što je bilo ključno jest primanje cijele ekipe iz Ardiaei u članstvo RKHM Dubrovnik, organizacija skupštine te izbor novog vodstva.

I upravo kada se došlo do samog kraja cjelokupnog procesa sve je zaustavio Ivo Dragić koji je sada jedini krivac zašto se ovo dogodilo RKHM Dubrovnik, a nije trebalo. Zbog čega je to zaustavio? Samo i jedino zato što on ne bi više bio dio RKHM Dubrovnik - eto, osobni ego i taština su jedini razlog zašto dubrovački rukomet gubi, a što je on dobio ne znam, možda par mjeseci za sakrivanje dokumenata. 

Dubrovačkom sportu potrebne su korjenite promjene, časni i pošteni ljudi, a ne ljudi kojima je sport način osobnog probitka na štetu naše djece i dubrovačkih sportaša. Vjerujem kako ćemo uskoro o ovim temama pričati na gradskom vijeću‘ - najavio je Franković.

24. travanj 2024 02:28