StoryEditorOCM
RukometJUNIORSKA REPREZENTACIJA

Igor Vori pozvao i Nedjeljka Jurkovića,srednjeg vanjskog RKHM Dubrovnik, sedmog strijelca PAKET24 Premijer lige: ‘Bilo bi prekrasno otići na EP‘

Piše Tonči Vlašić
31. ožujka 2022. - 09:35
Nedjeljko Jurković (RKHM Dubrovnik) u svom debiju za juniorsku reprezentaciju krajem 2021. godine - prvi nastup je Neumljanin okrunio s dva pogotka, a drugim je pogodio 2,3 sekunde prije kraja za pobjedu 24:23

Ponovno će se okupiti hrvatska juniorska reprezentacija, odraditi nove pripreme za Europsko prvenstvo u Portugalu, koje se igra od 7. do 17. srpnja. Izbornik Igor Vori je podijelio devetnaest poziva, a jedan od njih stigao je na adresu Nedjeljka Jurkovića, srednjeg vanjskog Rukometnog kluba hrvatske mladeži Dubrovnik.

Prvi put je Jurković poziv dobio krajem prošle godine, tad je upisao prva dva reprezentativna nastupa. Pamti posebno Neumljanin, koji je nakon matičnog kluba Neum te Metković Mehanike zaigrao za dubrovački klub, svoj debi kad je protiv Slovenije dvije, tri sekunde prije kraja pogodio za pobjedu 24:23.

Okupljanje reprezentativaca je u ponedjeljak, 11. travnja u Zagrebu, a nakon toga će najbolji hrvatski juniori u Ludbreg gdje će trenirati do 17. travnja.

Uz 41-godišnjeg Vorija, koji je prije neki dan iznenadio sve prekinuvši igračku mirovinu (zaigrao je za njemačkog bundesligaša Füchse Berlin, legendarni pivot je odlučio pomoći klubu, koji se našao u problemima zbog ozljeda, a koji je rješenje mogao potražiti samo od igrača, koji su bez ugovora), s najboljim hrvatskim juniorima će raditi još jedan bivši reprezentativac, Denis Špoljarić, koji je pomoćnik izbornika, zatim kondicijski trener Branimir Šola, dok je trener vratara također bivši uspješni reprezentativac Valter Matošević.

Hrvatska će na EP-u igrati u 'C' skupini sa Švedskom, Francuskom i Crnom Gorom. Prva dva mjesta vode u drugi krug u kojem se skupina 'C' križa sa skupinom 'D' u kojoj su Njemačka, Island, Italija i Srbija. U preostale dvije skupine su, u 'A': Španjolska, Portugal, Norveška i Poljska, te u skupini 'B' Slovenija, Danska, Mađarska i Farski otoci.

- Bilo bi prekrasno na kraju izboriti mjesto među igračima koji će iduće godine igrati na Europskom juniorskom prvenstvu u Portugalu – poželio je Jurković još nakon prvog poziva na pripreme juniorske reprezentacije.

Do okupljanja reprezentacije Jurkovića čekaju dva od ukupno pet preostalih ispita s Rukometnim klubom hrvatske mladeži Dubrovnik u Ligi za ostanak. Prvo u subotu, 2. travnja, momčad trenera Renata Čovića dočekuje Dubravu (16 sati), a sedam dana poslije gostuje kod Spačve u Vinkovcima. Dubrovački sastav je u teškoj situaciji, gotovo bezizlaznoj, ali još uvijek živi nada u čudo.

Jurković je sa 109 pogodaka sedmi strijelac PAKET 24 Premijer lige.

25. travanj 2024 08:07