StoryEditorOCM
RukometDRUGA HL - JUG |

HRVOJE LONČARICA POTPISAO PRVI POGODAK NOVOG KLUBA U PRVOJ UTAKMICI U ČIBAČI Ardiaei drži barjak, kako stvari stoje, teško će ga ispustiti

Piše Tonči Vlašić
11. listopada 2021. - 20:16

Ardiaei je na vrhu tablice južne skupine Druge hrvatske lige rukometaša nakon 2. kola. Dvije pobjede imaju još Solin, Vodice i Kamičak. Dva od tri preostala kluba iz Dubrovačko-neretvanske županije u trećem razredu imaju pobjedu i poraz, polovičan učinak (Korčula i Opuzen), dok je Mokošica izgubila obje utakmice.

Mokošica je u 2. kolu vodila u Makarskoj protiv Kingtradea s 11:4 u 24. minuti, potom s 12:7 u 29. minuti, te u nastavku s 13:10, a nakon što je domaći sastav izjednačio u 42. minuti na 13:13 i u 44. minuti nije iskoristio sedmerac, Mokošica je pogocima Domagoja Prkačina u 48. i Domagoja Padovana u 51. minuti povela s 15:13. Nije više postigla pogodak, a Kingtrade je u posljednjoj minuti trećim pogotkom Marina Urlića stigao do pobjede 16:15.

Drugo poluvrijeme je Mokošica izgubila s 9:3. Utakmicom u Makarskoj zaključeno je 2. kolo na drugoligaškom jugu, koje ćemo mi pamtiti po prvoj domaćoj prvenstvenoj utakmici novog kluba iz Župe dubrovačke, Rukometnog kluba Ardiaei, koji je u dvorani Osnovne škole Župa dubrovačka pred stotinjak gledatelja ugostio Korčulu i slavio s 33:26.

image
Rukometni klub Ardiaei
Tonči Vlašić
image
Pozdrav trenera uoči utakmice - Antonio Lončarica i Nedjeljko Tamburović. Korčulani su u Čibaču stigli s poklonom, poželjeli novom klubu puno uspjeha
Tonči Vlašić

Prvi pogodak kod kuće postigao je Hrvoje Lončarica, Korčula je izjednačila na 2:2, a nakon tri pogotka u nizu domaćina, više nije uspjela izaći iz minusa. Istina, u 40. minuti je 19:18 za domaćina, koji je šest minuta poslije na plus pet (25:20), plus šest je imao u 54. minuti (31:25), a plus sedam u zadnjoj minuti pogotkom Ada Ćustovića, koji je potpisao konačnih 33:26.

Prvu domaću utakmicu Ardiaei je odigrao pod vodstvom Antonia Lončarice u sastavu: Leo Brnin (5), Anes Avdić (3), Teo Putica (1), Nikša Bušlje (7), Dino Avdić, Maro Dabelić (7), Ado Ćustović (1), Toni Barišić, Miodrag Biško, Aldin Hajdarović, Maro Peručić (4), Hrvoje Lončarica (3), Hrvoje Marušić (2), Luka Butorac i Matija Gabrieri, dok je Korčula pod vodstvom Nedjeljka Tamburovića i Giorgia Junghera igrala u sastavu Roko Krkeljaš, Antonio Petrović (2), Petar Milić (2), Dominik Đula (3), Zvonimir Đula (4), Matej Marković (6), Zvonimir Ćenan (2), Renato Šeparović, Goran Stamatović (7) i Ante Ćenan.

image
Rukometni klub Korčula
Tonči Vlašić

Ardiaei je na startu dobio Kingtrade u Makarskoj, dok je Opuzen tad bio bolji kod kuće od Mokošice. Sad je poražen u Sinju od Kamička s 24:22. Vodio je s 1:0, 2:1, 3:2 i 4:3, a potom primio pet pogodaka za redom. Ipak, sa četiri pogotka u nizu je izjednačio. Kamičak je potom postigao deveti i deseti pogodak, te više nije ispustio prednost. Najveću je imao u 46. minuti – šest pogodaka (20:14). Opuzen se opet sa četiri pogotka u nizu vratio u igru. U 57. minuti je bio na pogodak zaostatka (22:21), isto tako u 58. minuti (23:22). Sinjani su u pretposljednjoj, 59. minuti iz sedmerca došli do konačnih 24:22. 

Mokošica je protiv Kingtradea pod vodstvom Ivice Miloslavića igrala u sastavu: Tomislav Prkačin, Mario Vuletić, Nikša Šanje, Sandro Nemedi (2), Hrvoje Hladilo (1), Davor Zec, Jurica Leopold Kristić, Domagoj Prkačin (2), Kristijan Njavro (1), Domagoj Padovan (5), Karlo Šutalo (3), Petar Vareškić, Toni Miloslavić (1) i Mario Vučićević.

Opuzen je u Sinju nastupio u sastavu: Ivan Obšivač (3), Mirko Žuvelek (4), Vladimir Koncul (2), Josip Prović (1), Kristijan Palinić, Mate Nikolić, Goran Marković, Ivan Sršen, Daniel Jarić, Gabriel Tapalović, Milan Utovac, Bruno Bošković (2), Luka Deak, Julio Jelavić (10), Josip Tapalović i Mihael Ujdur.

Ardiaei je kao klub na svom početku, dok njegovi igrači, te trener, kreću ispočetka. Za njima su godine i godine igranja u dresu RKHM Dubrovnik, Antonio Lončarica je nakon igračke već bio počeo trenersku karijeru. Godinu i pol dana nisu igrali. Toliko je prošlo nakon što su napustili dubrovački klub s kojim su ispisali povijest.

Odlučili su se sad na novi početak. S obzirom kako nisu početnici, rezultati nisu iznenađenje, a za očekivati je, kad se uigraju, nakon još nekoliko utakmica, kako će sve biti još bolje.

image
Rukometni klub Ardiaei
Tonči Vlašić
image
Rukomet, Druga HL – jug, 2. kolo: Ardiaei – Korčula 33:26
Tonči Vlašić
image
Rukomet, Druga HL – jug, 2. kolo: Ardiaei – Korčula 33:26
Tonči Vlašić
image
Rukomet, Druga HL – jug, 2. kolo: Ardiaei – Korčula 33:26
Tonči Vlašić
image
Rukomet, Druga HL – jug, 2. kolo: Ardiaei – Korčula 33:26 (Leo Brnin)
Tonči Vlašić
image
Rukomet, Druga HL – jug, 2. kolo: Ardiaei – Korčula 33:26
Tonči Vlašić
image
Rukomet, Druga HL – jug, 2. kolo: Ardiaei – Korčula 33:26
Tonči Vlašić
image
Rukomet, Druga HL – jug, 2. kolo: Ardiaei – Korčula 33:26 (Nikša Bušlje)
Tonči Vlašić
image
Rukomet, Druga HL – jug, 2. kolo: Ardiaei – Korčula 33:26 (Anes Avdić)
Tonči Vlašić
image
Rukomet, Druga HL – jug, 2. kolo: Ardiaei – Korčula 33:26 (Maro Dabelić s loptom)
Tonči Vlašić
IDEMO DALJE...

I u 3. kolu županijski ogled: Korčula dočekuje Mokošicu (subota, 16. listopada, Pod Balonom u 17 sati). Ardiaei je gost Jelse Malizia (nedjelja, 17. listopada, 16.30 sati), a Opuzen će ugostiti Trogir 2 (subota, 16. listopada, 19 sati). 

U 4. kolu, 23. ili 24. listopada, u Čibaču stižu Vodice, Opuzen dočekuje Kingtrade, Mokošica će ugostiti Jelsu Malizia, a Korčula ide u Sinju gdje je čeka Kamičak.

27. travanj 2024 06:04