StoryEditorOCM
RukometPOTVRĐENO

Dubrovački klub isključen iz natjecanja, je li ovo kraj za RKHM Dubrovnik? Već se zna tko će umjesto njega putovati u Pulu, a to je također klub iz naše županije

Piše Tonči Vlašić
30. rujna 2022. - 11:49

Hrvatski rukometni savez je pratio što se događa u redovima Rukometnog kluba hrvatske mladeži Dubrovnik, a kako je tamo bio nered, donio je očekivanu odluku - isključio ga je iz natjecanja, nije dobio nikakvu garanciju kako će igrati u sezoni koja upravo počinje u drugom razredu. Prije nekoliko dana je već kontaktirao Opuzen, koji je još prošle sezone isticao kako je spreman za veći rang, a koji je bio drugi u trećem rangu.

Sad je stigla i službena potvrda. Opuzen je novi član drugog razreda, južne skupine Prve hrvatske lige. Što će biti s RKHM Dubrovnik je pitanje? Grad Dubrovnik je uplatio sredstva za klub preko Dubrovačkog saveza športova, i zaostatke, uprava na čelu s Ivicom Granićem nije imala ni trenera, a ni igrače, je li pokušala što riješiti, to se ne zna, ali se zna kako je dosta igrača u međuvremenu napustilo klub...

Potom je bilo razgovora Granića s vodstvom Ardiaeija, da se spoje, ali to je bilo mimo znanja ostalih u klubu, koji su zatražili od predsjednika sazivanje izvanredne Skupštine. Granić je na kraju podnio ostavku, ne kad je zatražena izvanredna Skupština, tj. kad nije prošao njegov prijedlog, već sad u tjednu kad kreće prvenstvo, a klub bez trenera, igrača.

Uglavnom, Dubrovačko-neretvanska županija ima i dalje klub u najvećem rangu jer je Metković Mehanika izborila mjesto u PAKET 24 Premijer ligi, ima dva kluba u drugom razredu, Ardiaei je ušao iz trećeg ranga, a sad i Opuzen. Gdje će igrati i hoće li uopće više igrati RKHM Dubrovnik? Oglasio se UO HRS-a, te navodi kako će RKHM Dubrovnik igrati u Drugoj HRL - jug.

Prvenstvo drugoligaša kreće. Ardiaei dočekuje u nedjelju, 2. listopada, na Mljekari Buzet (18 sati), a Opuzen kreće u Pulu.

ZADNJA VIJEST

Nema predsjednika, podnio je ostavku, čeka se izvanredna Skupština kluba, a UO HRS-a u svojoj odluci navodi kako je RKHM Dubrovnik donio odluku o istupanju iz drugog razreda, te kako će nastaviti natjecanje u trećem rangu, Drugoj HRL - jug.

18. travanj 2024 15:01