StoryEditorOCM
RukometEUROPSKA LIGA PRVAKA

Čudo u zagrebačkoj Areni: Metkovci zaustavili Szeged, Ivica Obrvan dirigirao, Ivan Čupić i Zvonimir Srna parali mrežu mađarskog sastava

Piše Tonči Vlašić
17. veljače 2022. - 22:35

Velika pobjeda PPD Zagreb. Nakon deset godina uspio je dobiti Pick Szeged. Mađarski sastav bi s bodovima u zagrebačkoj Areni dijelio vrh skupine 'A'. Ovako je tek četvrti, dok je hrvatski prvak opet na šestom mjestu, posljednjem koje donosi plasman u nokaut fazu natjecanja. Dva najbolja u skupini idu izravno u četvrtfinale, dok plasirani od trećeg do šestog mjesta razigravaju za prolaz među osam najboljih. Još su tri kola do kraja natjecanja po skupinama. 

U sastavu Metkovca Ivice Obrvana istaknuli su se između ostalog i dvojica igrača iz Metkovića, iskusni Ivan Čupić, te mladi Zvonimir Srna. Čupić je postigao šest, a Srna pet pogodaka. Samo je uspješniji od njih bio Sandro Obranović, koji je sedam puta svladao vratare Pick Szegeda za konačnih 26:24 (14:10).

PPD Zagreb je ostvario treću pobjedu u jedanaest utakmica, sve tri ostvario je u zadnje četiri utakmice. Aalborg i Montpellier vode s po 16 bodova, KIel ima 15, Pick Szeged 14, PPD Zagreb i Elverum po 8, Vardar 7, a na posljednjem osmom mjestu je Meškov s 4 boda.

20. travanj 2024 06:10