StoryEditorOCM
OstaloJUDO

Župa dubrovačka ima prvaka! Bio je na državnim prvenstvima prvo treći, potom drugi, i sad je prvi - Lukša Bračić najbolji je mlađi kadet Lijepe naše

Piše Tonči Vlašić
22. listopada 2023. - 00:48

Lukša Bračić iz Župe dubrovačke državni je prvak u judu u uzrastu mlađih kadeta, natjecatelja do 16 godina. Bio je najbolji u kategoriji do 46 kilograma. Dobio je sve četiri borbe u dvorani Sutlinska vrela u Zagrebu. U finalu je svladao Petra Primorca iz Kaštela.

Ove godine, na državnom prvenstvu za dječake Lukša je bio drugi. Nedavno je osvojio zlato na Otvorenom prvenstvu Dubrovačko-neretvanske županije, a prošli vikend i zlato na Memorijalnom turniru Matea Knego. Prošle godine prvi put se popeo na pobjedničko postolje državnog prvenstva. U uzrastu dječaka bio je treći u kategoriji do 42 kilograma, tako je sad vlasnik medalja sva tri sjaja s državnih prvenstava.

Naslov državne prvakinje osvojila je i Nika Katušić iz Konavle Cavtata, koja je bila jedina natjecateljica u kategoriji do 40 kilograma. Njezina treća medalja s državnih prvenstava. Lani je bila državna prvakinja u konkurenciji djevojčica (dvije pobjede), a početkom ove godine, u istom uzrastu, treća (tri pobjede). 

image

Nika Katušić (Konavle Cavtat)

Tonči Vlašić/

Među klubovima iz Dubrovačko-neretvanske županije, koji su osvajali medalje na ovogodišnjem mlađe kadetskom PH, našli su se još Judo klub Mokošica (Đivo Milutinović je treći u kategoriji do 42 kilograma, tri pobjede na prvenstvu) i Judo klub Dubrovnik (Leona Niketić treća u kategoriji preko 70 kilograma, dvije pobjede na prvenstvu).

Četvero judoka iz naše županije je izgubilo na kraju borbu za medalju, te su bili peti na državnom, i to: Dalia Schmuch (Konavle Cavtat, do 52 kilograma, četiri pobjede na prvenstvu), Ivano Sabljo (Župa dubrovačka, do 50 kilograma, dvije pobjede), Elonora Berković (Dubrovnik 1966., do 63 kilograma, četiri pobjede na prvenstvu) i Roko Ivan Krmek (Dubrovnik 1966., do 66 kilograma, tri pobjede na prvenstvu).

04. svibanj 2024 07:28