StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

Zoran Primić će svoj 40. nastup za reprezentaciju pamtiti po pobjedi, Dario Marinović je blizu kluba 100!

Piše Tonči Vlašić
3. veljače 2024. - 21:17

Hrvatska je dobila Sloveniju u prvoj od dvije prijateljske utakmice, koje joj služe da se što bolje pripremi za zadnji krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u kojem je čeka Poljska. Te dvije utakmice koje ‘život znače’, igrat će početkom travnja. U prvoj je gost, a potom domaćin. Budu li uspješnija, nakon 24 godine će po drugi put igrati u povijesti na SP-u, koje se od sredine rujne igra u Uzbekistanu.

Prva utakmica u sklopu priprema: Slovenija – Hrvatska 1:2 u Štoreu, mjestu pokraj Celja. U prvom poluvremenu u glavnoj ulozi je bio vratar Squarea Zoran Primić, koji je zaustavio udarce Uroša Đurića i Jeremyja Bukovca, koji je u 16. minuti zatresao okvir gola Hrvatske. Imali su i naši prilike, i oni su tresli okvir gola suparnika, a poveli su u 20. minuti kad je Antonio Sekulić pobjegao čuvarima, te pronašao Josipa Jurlinu na drugoj stativi.

Slovenija - Hrvatska 1:2

ŠTORE Sportska dvorana. Gledatelja 400. Suci: Admir Zahović (Slovenija) i Mislav Džeko (Hrvatska).

Strijelci: 0:1 Jurlina (20), 0:2 Vukmir (28), 1:2 Bukovec (29).

SLOVENIJA: Peček, Đurić, Čop, Vesel, Janež, Osredkar, Turk, Duščak, Totošković, Bukovec, Čeh, Knežević, Muratagić, Lovrec.

HRVATSKA: Primić, Mužar, Kustura, Bilić, Čekol, Postružin, Jurlina, Vukmir, Jelovčić, Marinović, Mataja, Perić, Sekulić, Piplica, Čizmić.

U nastavku je prvi priliku za novi pogodak imao Dario Marinović, ali je zatresao okvir gola. U 28. minuti Niko Vukmir je poduplao prednost Hrvatske, ali već u 29. minuti Slovenija je opet na pogodak zaostatka. Napokon je uspio postići pogodak Bukovec. U 30. minuti Kristijan Čekol je uzdrmao okvir gola Slovenije....

Novi ogled je u utorak, 6. veljače, kad se igra u Sloveniji, u Podčetrtku, mjestu odmah uz granicu s Hrvatskom.  

Primiću je ovo bila 40. utakmica za reprezentaciju (21 pobjeda, 8 neodlučenih rezultata i 11 poraza). Marinoviću još pet utakmica nedostaje za klub 100, a najbolji strijelac reprezentacije svih vremena do sad je postigao 67 pogodaka. 

image

Dario Marinović protiv Francuske u Zagrebu

Goran Mehkek/Cropix
27. travanj 2024 10:45