StoryEditorOCM
OstaloZAŠTO NEMA VAR-A U MALOM NOGOMETU?

Square razočaran, ovo je trenutak kad je Gordan Duvančić igrao rukom, a nakon kojeg su suci dosudili kazneni udarac za Olmissum

Piše Tonči Vlašić
27. travnja 2024. - 10:33
Trenutak kad je Gordan Duvančić igrao rukom. Suci su dosudili kazneni udarac jer je po njima igrač Squarea bio unutar kaznenog prostora

Razočaran je Square. Nije oduševio na Ribnjaku gdje je u petak navečer izgubio s 2:4 treću utakmicu polufinalne serije, te je Olmissum stigao na korak do plasmana u finale, a on pred ispadanjem u prvenstvu. Međutim, iako je svjestan kako nije letio podno omiške stine, kako nije bio pravi, razočaran je što su, ističe, porazu kumovali i suci.

U drugoj utakmici serije, drugoj u Gospinom polju, nakon što je dobio prvu, poklonio je Olmissumu prilike, koji sastav Frane Despotovića nije propustio, te nije u Omiš doputovao s vodstvom 2:0. Sad u trećoj, u kojoj je poveo pogotkom Dos Santosa, nije dobro reagirao u 11. minuti kad je Olmissum izjednačio na 1:1. I onda ta 23. minuta zbog koje ne spava mirno. Gordan Duvančić je presjekao akciju domaćina, zaustavio loptu igrajući rukom, to nije sporno. Međutim, sudac Boris Stanić, koji je bio bliže, dosudio je slobodan udarac, a drugi, Mario Blažin, koji je u tom trenutku dalje, svira kazneni udarac. Budući se Stanić s tim složio, skakali su ‘crveno plavi‘, pokušavali sve kako bi dokazali sucima kako je Duvančić igrao rukom izvan, a ne unutar šest metara. Međutim, u tome nisu uspio. Domaćin je realizirao najstrožu kaznu. Poveo 2:1. Nakon toga Square je morao u lov. Rezultat toga je bio novi pogodak u njegovoj mreži, koji ga je natjerao da zaigra na sve ili ništa, s golmanom/igračem. Vrlo brzo je stigla nova kazna…

Stotine pitanja nakon utakmice. Jedno glasi: Zašto nema VAR-a u malom nogometu?

Slika trenutka kad Duvančić igra rukom, a koja pokazuje kako se to dogodilo izvan kaznenog prostora, još dok je utakmica trajala, ‘letjela‘ je svijetom. Međutim, i da sad netko reće: suci su krivi, neće se poništiti utakmica. Olmissum vodi u polufinalnoj seriji na tri pobjede s 2:1, a i četvrta utakmica se igra u njegovom domu, a gdje ga nikad u službenim utakmicama nije dobio Square.

I nakon što je Square u drugoj utakmici u Gospinom polju servirao na pladnju Olmissumu prilike, koje je on iskoristio, bilo je jasno kako momčad Marina Jukića mora dobiti najmanje jednu utakmicu u Omišu za ostanak u igri za naslovom prvaka. Prva prilika je ostala neiskorištena iz ovog i onog razloga, drugu ima već sutra, u nedjelju, 28. travnja, od 18 sati.

Može li Square u četvrtoj utakmici serije ispisati povijest, te prvi put pobijediti u Omišu? Uspije li, majstorica polufinala se igra u petak, 3. svibnja, u Gospinom polju.   

DOIGRAVANJE ZA PRVAKA

Četvrtfinala (na dvije pobjede): Square (1) - Osijek (8) 2:0 (5:1 u Dubrovniku/3:1 u Osijeku), Stanoinvest Futsal Pula (2) - Crnica (7) 2:0 (4:0 u Puli/4:0 druga u Šibeniku), Futsal Dinamo (3) - Torcida (6) 2:1 (6:1 u Zagrebu/2:3 u Splitu, majstorica u Zagrebu 6:0), Olmissum (4) - Novo vrijeme (5) 2:0 (3:1 u Omišu/2:0 u Makarskoj)

Polufinala (na tri pobjede): Square (1) - Olmissum (4) 1:2 (4:3 i 2:3 u Dubrovniku, 2:4 u Omišu), Stanoinvest Futsal Pula (2) - Futsal Dinamo (3) 1:2 (3:2 i 1:2 u Puli, 2:5 u Zagrebu)

06. svibanj 2024 04:35