StoryEditorOCM
OstaloKARATE

Željo Perković opet prvak Hrvatske, a peti trijumf će pamtiti jer je prije samo 40 dana hodao uz pomoć štaka: ‘Riskirao sam, stisnuo zube...‘

Piše Tonči Vlašić
11. svibnja 2022. - 17:25

Željo Perković je nastavio svoj niz uspjeha. Na veteranskom prvenstvu Hrvatske u Slavonskom Brodu osvojio je naslov prvaka.

- Veteranska prvenstva se održavaju od 2011. godine. Nastupio sam na ukupno šest prvenstava, a s pet sam se vratio sa zlatom. Unatoč tome što sam propustio nekoliko prvenstava, najtrofejniji sam veteran – naglasio je Perković.

Posljednji uspjeh nije bio očekivan bez obzira na brojne uspjehe.

- Nije jer sam zbog ozljede više od mjesec dana koristio štake, koja sam ostavio nekih 40-ak dana prije prvenstva. Trenirao sam pažljivo, sve kako se ozljeda ne bi ponovila, i zbog toga je bilo teško uoči prvenstva.

Krajem travnja imao je kontrolni nastup, koji je prošao u najboljem redu. Osvojio je prvo mjesto na Pljevlja Openu.

- Bilo je pitanje može li noga izdržati nastup u katama. Manje-više sve je bilo u redu. Istina, boljelo je nakon nastupa, ali se pokazalo kako mogu odraditi državno. 

image

Željo Perković (Kakato) na PH u Slavonskom Brodu

Perković je u Slavonski Brod otišao sa željom osvojiti medalju.

- To je bio uvjet kako bi mogao nastupiti na prvenstvu Balkana. Naime, samo osvajači medalja s državnog idu na prvenstvo. Riskirao sam, stisnuo zube, na kraju uspio, i ne samo da sam osvojio medalju, već sam uspio izboriti zlatnu, svoj peti naslov državnog prvaka u veteranskoj konkurenciji. Nadam se kako ću uspjeti u idućih mjesec dana sanirati ozljedu, dobro se pripremiti za nastup na prvenstvu Balkana. Nije mi bio cilj samo kvalificirati se na to natjecanje, koje se održava u Beogradu od 4. do 6. lipnja, već i tamo napraviti dobar rezultat – naglasio je Perković.

image

Željo Perković (Kakato) sa zlatom na Pljevlja Openu

06. svibanj 2024 05:03