StoryEditorOCM
OstaloKARATE

Željo Perković i Dali Macanović u dresu reprezentacije Hrvatske na prvenstvu Balkana u Beogradu: Kakato među osvajačima medalja!

Piše Tonči Vlašić
6. lipnja 2022. - 12:32

Željo Perković i Dali Macanović, članovi Karate kluba Kakato, nastupili su u sastavu hrvatske reprezentacije u Beogradu na Prvenstvu Balkana, Perković u konkurenciji veterana, a Macanović dječaka rođenih 2009. godine.

Perković, višestruki veteranski prvak Hrvatske, osvojio je u katama srebro.

- Do finala sam stigao s dvije pobjede, prvo sam bio uspješniji od reprezentativca Bosne i Hercegovine, a nakon toga domaćeg predstavnika, reprezentativca Srbije. U finalu je reprezentativac Grčke sudačkom odlukom 3:2 osvojio zlato. S obzirom na probleme s ozljedom, ne mogu biti nezadovoljan, ali nakon nastupa sam bio dojma kako sam pokazao više od Grka. Nakon nastupa su mnogi to istaknuli. Međutim, osvojiti medalju na Balkanskom prvenstvu je uspjeh. Beskrajno sam sretan zbog toga – naglasio je Perković.

image

Željo Perković na prvenstvu Balkana u Beogradu

image

Željo Perković (prvi s lijeva) - doprvak Balkana u konkurenciji veterana

image

Reprezentativci iz Karate kluba Kakato (Dubrovnik) na prvenstvu Balkana u Beogradu - Dali Macanović i Željo Perković

Karate klub Kakato se opet može pohvaliti kako ima reprezentativca. Dali Macanović je to izborio uspjesima na prethodnim natjecanjima.

- Dali se dobro borio, natjecao se u kategoriji do 45 kilograma. Ostao je bez plasmana. Reprezentativac Bosne i Hercegovine, od kojeg je izgubio, nije ga povukao u repasaž. Bilo je ovo jedno odlično iskustvo za Dalija. Nadam se kako će i iduće godine izboriti nastup u reprezentaciji, te tako novu priliku – poželio je Perković.

06. svibanj 2024 08:42