StoryEditorOCM
OstaloBRAVO

Vlaho Nenadić peti na svijetu na 100 slobodno: ‘Oduševljen sam kad sam vidio na semaforu vrijeme, te plasman!‘

Piše Tonči Vlašić
9. rujna 2023. - 17:35

Vlaho Nenadić je peti na svijetu u disciplini 100 metara slobodno. Isplivao je u finalu osobni rekord - 49.50. Četvrti Talijan Davide Passafaro je išao samo osam stotinki brže, broncu je uzeo Australac Edward Sommerville s 34 stotinke boljim vremenom...

Svjetski prvak je Amerikanac Maximus Williams (48.45), a srebro je osvojio Talijan Lorenzo Ballarati (49.05).

- Fenomenalno. Odradio je u ovom trenutku savršenu utrku. Ovaj rezultat je 848 FINA bodova, a to je jako, jako vrijedan rezultat. Peti na svijetu, što još reći? Pazite, ovo vrijeme bi na Europskom juniorskom prvenstvu donijelo zlato. Naime, na EP-u je prvak plivao 49.52. Vlahu je malo nedostajalo da obori državni rekord koji je lani postavio Jere Hribar iz Grdelina lkad je postao svjetski doprvak. Zatim, ovo je brže nego je Duje Draganja plivao kad je bio junior - oduševljen je Frane Ćirak, trener Vlaha Nenadića, šef struke Juga i član stručnog stožera reprezentacije.

Tri puta je Nenadić na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Izraelu bo u finalu. Prva dva puta sa štafetama 4 puta 100 slobodno (šesti) odnosno 4 puta 200 slobodno (sedmi). Prvi je plivao u štafeti 4 puta 100 slobodno, i već tad je pokazao kako može ići brže od 50 sekundi (49.96). Zatim, deveti u kvalifikacijama 100 slobodno, u polufinalu šesti, a sad u finalu peti!

image

Jugov šef struke Frane Ćirak i Vlaho Nenadić

Tonči Vlašić/

Vlaho je i iduće godine junior. Na SP-u je nastupio pod vodstvom trenera Frane Ćirka.

- Vlaho je najbrži 17-godišnjak u povijesti Hrvatske na 100 slobodno - dodao je Ćirak, te zatim proslijedio mobitel do sjajnog jugovog plivača. 

- Nije bilo treme, ali sam bio uzbuđen uoči starta, a to je bilo iz razloga da se pokažem u najboljem svjetlu. Uspio sam u tome. Zna se kakva je konkurencija na 100 slobodno. Oduševljen sam kad sam vidio na semaforu vrijeme, te plasman. Ja sretan. Ekipa na tribinama sretna. Trener također. Slavio je - istaknuo je Nenadić. 

Bio je ove godine i na EP-u.

- Na EP-u nije sve bilo kako treba, nije se poklopilo, ali znao sam gdje je bila greška, znao sam za što sam sposoban. To smo sad pokazali na svjetskom prvenstvu, Očekujem kako ću u budućnosti biti još bolji - naglasio je 17-godišnji Jugaš. 

01. svibanj 2024 10:54