StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

Tuga Jimbee Cartagene, Dario Marinović i ekipa vodili u posljednjoj minuti s 3:1...

Piše Tonči Vlašić
13. lipnja 2022. - 13:08

Dario Marinović nije uspio. Njegova Jimbee Cartagena oprostila se od borbe za naslov i drugu sezonu za redom u četvrtfinalu. Nevjerojatne su bile sve četiri bitke za ovogodišnje polufinale, ne samo ogled između Jimbee Cartagene i Viña Albali Valdepeñasa.

Prva utakmica, Jimbee Cartagena je izgubila kod kuće s 2:1, a u uzvratnoj utakmici vodila je s 3:1 na ulasku u posljednju minutu utakmice, imala polufinale u ruci, ali...

Domaćin je postigao drugi pogodak 18 sekundi prije kraja 40. minute, izjednačio ukupan rezultat na 3:3, kako pravilo pogodak u gostima više ne vrijedi, igrao se produžetak u kojem je domaćin s nova dva pogotka ostvario novu pobjedu, te nastavlja bitku za naslov.

Marinović je svojim 14. prvenstvenim ovosezonskim pogotkom izjednačio ukupni rezultat na početku uzvratne utakmice na 2:2, Solano je potpisao 2:0 u 21. te za 3:1 u 29. minuti vodstvo Jimbee Cartagene. Domaćin je zaigrao na sve ili ništa od 38. minute, povukao vratara, tako je Jimbee Cartagena igrala od početka produžetka. Za razliku od domaćina, ona nije uspjela iskoristiti svoje prilike. U zadnjoj minuti produžetka, zadnjim sekundama, suci su isključili vratara Jimbee Cartagene koji je izbio loptu rukom, po sucima izvan svog prostora, te je isključen. Protestirali su Marinović i ekipa. Hrvatski reprezentativac je dobio drugi žuti, te je i on morao iz igre.

Domaćin je novim pogotkom potvrdio prolaz u polufinale u kojem će igrati protiv Barcelone, pobjednika ligaškog dijela prvenstva, koja je prolaz nakon pobjede u gostima 3:1 kod ElPozo Murcie izborila tek pogotkom u produžetku. Naime, gosti su s tri pogotka u nizu, dva u zadnje dvije minute drugog poluvremena uspjeli doći do ukupnog izjednačenja (vodili su 4:2, ukupno 5:5). U produžetku jedan pogodak Barcelone.

U preostala dva četvrtfinala Palma Futsal je nakon 2:6 kod Ribera Navarra slavila sa 7:3. Igrali su se produžetci, a kako nije bilo pogodaka, tad se gledao međusobni rezultat u ligaškom dijelu. Palma Futsal će u polufinalu igrati protiv Jeana, koji je nakon 1:1 kod kuće dobio Movistar Inter s 3:2 u gostima, i to pogotkom u posljednjoj minuti.

Jimbee Cartagena je dugo, dugo držala drugu poziciju u ligaškom dijelu. Kiksala je kod kuće, te u doigravanje ušla s pete pozicije.

Marinović je u završnici sezone vukao, tad je postigao većinu pogodaka...

10. svibanj 2024 10:45