StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

Kako bi to bila lijepa priča, Dario Marinović: ‘Ako ćemo se voditi emocijama, on je prvi na listi. Odlučit ću u idućih desetak dana!‘

Piše Tonči Vlašić
24. lipnja 2022. - 13:26
Dario Marinović je 2018. godine sa suprugom došao u Rusiju podržati 'Vatrene' na Svjetskom prvenstvuTonči Vlašić/

Što se tiče odlaska iz Jimbee Cartagene, to se naslućivalo dosta prije kraja sezone. Naime, klub je već tad odlučio smanjiti proračun za iduću sezonu, Igrači kojima je isticao ugovor, a među kojima sam i ja, nisu željela pristati na manji ugovor. To je tako. Svatko je gledao sebe – javio se Dario Marinović iz Španjolske. Još je tamo. Sprema stvari.

Potvrdio je natpise. Nakon dvije sezone napustio je redove španjolskog prvoligaša iz Cartagene, koji je obje sezone prerano, kako se ističe, zaustavljen u doigravanja za prvaka. Već na prvom koraku. U četvrtfinalu. Otišao je nakon toga Solano, najbolji strijelac sa 16 pogodaka, Marinović je sa 14 pogodaka bio drugi strijelac..., te kad se to dogodilo, što sad?

- Gdje ću igrati iduće sezone? Imam već sad nekoliko ponuda, pa i za povratak u Hrvatsku. U idućih desetak dana bi trebao donijeti odluku.

Je li ga zvao Square, njegov matični klub? Šuška se kako jest.

- Ne isključujem povratak u Hrvatsku. Da, Square je jedna opcija ukoliko se posloži dobra priča. U neku ruku Square je, ako ćemo se voditi emocijama, prvi na listi. To je klub u kojem sam počeo igrati mali nogomet iako realno to tad nije bio ozbiljan mali nogomet. Trenirao sam ga paralelno s velikim nogometom. Imali smo par treninga tjedno te utakmicu. I zbog toga, jer sam tu počeo, jer nije to tad bilo ozbiljno, privlači me povratak u Square ako bude dobra priča. Tu su još neki hrvatski prvoligaši u igri. Odlučit ćemo brzo – naglasio je aktualni hrvatski reprezentativac, najbolji strijelac u povijesti hrvatske reprezentacije, srebrna kopačka Eura 2012. godine, jedini hrvatski nogometaš koji je ostavio traga u najjačoj ligi svijeta - španjolskoj, najbolji igrač koji je ponikao u Gospinom polju.

Dario Marinović (opet) u Squarea, kako bi to bila lijepa priča!  

image

Dario Marinović 2016. godine na EP-u u Beogradu

Tonči Vlašić/
25. travanj 2024 08:27